Kjøkkenskriveren
18.06.2019
Jeg har alltid beundret mennesker som bor alene og lager seg middag hver eneste dag. Som kjøper inn og lager variert og god mat, som de spiser, kanskje også med en viss glede. For lett er det ikke.
Fra naturens side er vi innrettet sånn at vi helst vil dele måltidene med noen. Det er både mye hyggeligere å lage mat, når noen kommer og spiser, og det er trivelig med selskap. Å spise sammen gir kvalitet til livet.
Å ha noen å dele bord med er ingen selvfølge. Av Norges befolkning bor cirka 928.000 personer alene (SSB 2018). Selv blant de over 80, bor langt de fleste hjemme, også lenge etter at de har fått demenssykdom. 80 prosent av de som legges inn på sykehjem lider av demens. Når vi først kommer dit, har vi i gjennomsnitt bare to år igjen av vår tid på jorden.
Regjeringen har store ambisjoner med kvalitetsreformen «Leve hele livet». Den sk
Gå til medietÅ ha noen å dele bord med er ingen selvfølge. Av Norges befolkning bor cirka 928.000 personer alene (SSB 2018). Selv blant de over 80, bor langt de fleste hjemme, også lenge etter at de har fått demenssykdom. 80 prosent av de som legges inn på sykehjem lider av demens. Når vi først kommer dit, har vi i gjennomsnitt bare to år igjen av vår tid på jorden.
Regjeringen har store ambisjoner med kvalitetsreformen «Leve hele livet». Den sk