AddToAny

Mentorordning skal trygge nyansatte sykepleiere i kommunene

Mentorordning skal trygge nyansatte sykepleiere i kommunene
- Det er skummelt å tenke tilbake på hvor mye jeg ikke visste og hvor stort ansvar jeg hadde, sier Sara Trøftbråten om tiden som fersk i faget.
Utfordringen i Kongsvinger er som i mange andre kommuner: For mange av de nye sykepleierne slutter etter relativt kort tid. Derfor takket kommunen ja til å bli med i et nystartet læringsnettverk for å få på plass mentorordninger for sykepleiere og vernepleiere. Målet er blant annet at flere av de nytilsatte blir værende i jobben, og at de opplever starten som trygg.
Mentoreringsprogrammet er utviklet i et samarbeid mellom prosjektet Jobbvinner i Trondheim kommune og Norsk Sykepleierforbund (NSF).
Startskuddet for nettverket gikk i august. De tolv kommunene som er påmeldt, stiller med ett eller flere team.

HUSKER FØLELSEN AV Å VÆRE NY
Foreløpig er det ingen som faktisk har rollen som mentor i Kongsvinger kommune.
Men både prosjektleder Siv Anita Westheim, rådgiver i stab for kommunalsjef i helse og mestring, og Sara Trøftbråten, hovedtillitsvalgt for NSF i kommunen, er optimistiske.
Sara Trøftbråten jobber også som sykepleier ved Skyrud demenssenter i kommunen. Hun har relativt fersk erfaring med hvordan det oppleves å være nyutdannet sykepleier og plutselig stå der alene som sykepleier på en helgevakt:
- Det gikk jo bra, men det er jo skummelt å tenke tilbake på hvor mye jeg ikke visste og hvor stort ansvar jeg ha
Gå til mediet

Flere saker fra Sykepleien

Helseministeren skal i løpet av kort tid avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med selskapet MSD om å få koronamedisin før jul.
Sykepleien 26.11.2021
Regjeringen forlenger avtalen om vanlig lønn for pensjonerte jordmødre og sykepleiere i seks måneder.
Sykepleien 26.11.2021
FHI har på eget initiativ startet arbeidet med den nye risikovurderingen, som altså trolig vil foreligge i løpet av helgen.
Sykepleien 26.11.2021
FHI jobber med en risikorapport av den nye virusvarianten som er oppdaget i Sør-Afrika. Varianten synes å være langt mer smittsomt enn delta-varianten.
Sykepleien 26.11.2021
Lederen i Jordmorforbundet mener helsemyndighetene var for trege med å anbefale koronavaksine til gravide.
Sykepleien 26.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt