AddToAny

Mener stillingsannonse er årsak til mediestøy

Forskerduoen Marte Johnslien og Ingrid Halland ser ikke bare positivt på oppmerksomheten de har fått, men er glade for at de har fått 12 millioner kroner fra Forskningsrådet til prosjektet sitt.
Forskningsrådet har bevilget 12 millioner kroner til et prosjekt der det blant annet skal forskes på hvordan Norge har gjort verden hvitere. Nyheten om prosjektet har nådd noen av verdens største medier.

Denne uken er prosjektet omtalt av de amerikanske nyhetsgigantene Fox News og New York Post, samt flere andre internasjonale medier, og forskerne Marte Johnslien og Ingrid Halland har den siste tiden fått kjenne på hvordan det er å være i medienes søkelys.

«Norske myndigheter finansierer forskning for å finne ut om hvitmaling er rasistisk», er tittelen på Fox News-artikkelen, som videre beskriver noe vagt hva som er formålet med forskningsprosjektet.

- Vi mener at mye av medieoppmerksomheten har gitt et upresist bilde av prosjektet, skriver Marte Johnslien og Ingrid Halland i en e-post til Khrono.

Egentlig er det snakk om to ulike prosjekter, The Materiality of White og How Norway Made the World Whiter. Det sistnevnte prosjektet, som er

Les mer

Flere saker fra Khrono

Illegalisten som ble avslørt og arrestert som spion opererte helt uten at UiT ante noe som helst. - Vi klandrer ikke UiT, de har gjort mye riktig. Men vi kommer til å bruke saken som et eksempel på hvordan slik virksomhet foregår, sier PST.
Khrono 30.01.2023
14 prosent flere enn de som kommer fra Agder bosetter seg i fylket etter endt utdanning ved Universitetet i Agder.
Khrono 30.01.2023
Faren for robotjuks til tross, NTNU legger ikke om eksamen og satser heller på opplæring av faglærere.
Khrono 30.01.2023
Har Norge virkelig råd til ikke å investere i denne uvurderlige språk- og kulturkompetansen for framtida? spør kronikkforfatterne.
Khrono 30.01.2023
Regjeringen vil ha grep om kjerneprofesjonene i Norge. Lærer-, helse og sosial- samt ingeniørutdanningene er tema for en egen stortingsmelding.
Khrono 30.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt