AddToAny

- Meklerne er der, men de får ikke oppdrag

- Nå er vi over hundre sertifiserte meklere som sier «her er jeg, og jeg tar gjerne saker». Dessverre får de ikke veldig mange oppdrag. Noen får ingen.
Det sa Ane Sofie Tømmerås under Meklingskonferansen som ble arrangert av JUS og UiO ved det juridiske fakultet i Oslo i august.

I tillegg til å være advokat er Tømmerås også sertifisert mekler, og medlem i domstolenes eksterne meklingsutvalg. Hun er også leder av foreningen for sertifiserte meklere, Meklingsforeningen.

Søker drahjelp

- I pilotprosjektet som forsikringsselskapet Help hadde med Meklingssenteret i 2020, ble 139 saker sendt til mekling. En grundig evaluering av resultatene viste at over nitti prosent av sakene fant sin løsning, noe som er høyere enn hva domstolene har. Ingen av partene var misfornøyde, sier Tømmerås.

Hun mener at mye av problemet handler om at folk ikke er bevisste over at muligheten er der. Nå etterlyser hun en hjelpende hånd fra flere hold.

- Vi meklere har en jobb å gjøre for å få budskapet ut. Men vi trenger hjelp fra profesjonelle parter som bruker mekling aktivt og har gode erfaringer. Videre trenger vi drahjelp fra politikerne, domstolene, og ikke minst fra alle rettshjelperene; advokatene og forsikringsselskapene med rettshjelpsordninger.

- Ove

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Målet er å styrke rettsvernet til barn og unge som blir utsatt for vold og overgrep.
Advokatbladet 30.11.2022
Arbeidsrettsstrid endte i advokat-uenighet: Et utkast til en fratredelsesavtale er ikke et forlikstilbud, mente arbeidstakers advokat. Advokaten til arbeidsgiver, derimot, hadde et annet synspunkt.
Advokatbladet 30.11.2022
Men reverserer kuttet i satsene for tolker, og øker inntekts- og formuesgrensene for fri rettshjelp.
Advokatbladet 29.11.2022
Advokatfirmaet Berngaard i Oslo håper mange advokater vil delta i toget torsdag 1. desember.
Advokatbladet 29.11.2022
Ifølge UNE var det ikke grunn til å foreta en nærmere vurdering av hensynet til barna i behandlingen av søknaden til en mann med tre barn. Nå ber Sivilombudet om at saken behandles på nytt.
Advokatbladet 29.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt