AddToAny

Med hjerte for andre

Med hjerte for andre
Ungdommene strikker til kuvøsebarn, baker pepperkaker til eldre og lager bokmerker til venner. Lærer Malene Hellern Folkvord og elevene på Dysjaland skule gjør en innsats for andre.
- Jeg tror mange eldre synes det er litt kjekt å snakke med ungdom. De vet jo at det er vi som skal ta over landet, sier Stina Juliane Sand Unhammer (14) smilende.
Hun er en av elevene på Dysjaland skule i Sola i Rogaland som har valgt valgfaget «Innsats for andre», og som bruker et par timer i uka på å hjelpe noen i lokalmiljøet.
Sammen med Karoline Aasberg, Selma Håsether Risan og Tiril Johanna Østhus Mæle klipper hun bokmerker. De skal gis til de andre elevene på skolen.
- Vi leser bøker, og da er det mange som lager eselører i dem. Nå skal de få bokmerker, så slipper de det, sier Karoline (14).
Niendeklassingene på Dysjaland har mange prosjekter på gang. Alle har samme grunntanke: - Vi skal glede andre målgrupper, forklarer en av jentene.
Igjen ler de. Dette er det læreren har sagt. Finn en målgruppe, kartlegg behov, planlegg tiltak og
Gå til mediet

Flere saker fra Utdanning

Regjeringen ønsker å styrke fagskoler rundt om i landet, og spytter inn 40 millioner kroner i utviklingsmidler for å heve kvaliteten i fagskoleutdanningene.
article_web Utdanning 19.05.2019
MDG fremmet torsdag et forslag i Stortinget om å gi skoleelever rett til å streike, og om å endre fraværsreglene til at politisk streik ikke er ugyldig fravær.
article_web Utdanning 17.05.2019
Ingen innsendte saker og færre debatter og andre temaer man vanligvis har på et fylkesårsmøte. Desto mer spennende var valgene på ledere og andre representanter da Utdanningsforbundet Viken møttes for første gang.
article_web Utdanning 16.05.2019
Parlamentet i Austerrike bestemt at det ikkje skal vere lov å bere klede med religiøst eller livssynspreg i skolen. I fjor vart det forbudt å ha hijab i barnehagen.
article_web Utdanning 16.05.2019
Minst 70 prosent av de ansatte i barnehager bør være barnehagelærere.
article_web Utdanning 16.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt