AddToAny

Matomsorgsprisen 2020 til Granly Stiftelse

Matomsorgsprisen 2020 til Granly Stiftelse
Kjøkkenet ved Granly Stiftelse på Kapp, Østre Toten, er årets vinner av Matomsorgsprisen 2020.
Matomsorgsprisen 2020 ble i dag delt ut for 15. gang.

- Årets vinner har gjort gode grep for å skape sunne måltider og matglede til en gruppe mennesker, voksne utviklingshemmede, som ofte har et ensidig og lite variert kosthold, sa Ivar Villa på vegne av juryen ved overrekkelsen.

Bak den gjeve prisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca.

I statuttene til Matomsorgsprisen heter det at hensikten med utmerkelsen er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg. Juryen til Matomsorgsprisen prøver altså å fange opp aktører, det være seg enkeltpersoner eller en gruppe, som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner.

- På Granly handler matomsorg om både næring, læring - og en stor porsjon matglede, heter det i juryens begrunnelse.

På Granly har de den siste tiden hevet kvaliteten på måltidet med tanke på både råvarer og ernæring. Det innebærer også å se viktigheten og nytten av å ha trivsel rundt måltidet. Ikke minst handler det om å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse. På Granly får dette en ekstra dimensjon da beboerne selv er delaktige i matlagingen.

Granly Stiftelse ligger midt i matfatet på Toten, idyllisk lokalisert på Kapp med utsikt til Mjøsa. Her både bor og jobber voksne utviklingshemmede. Per i dag har stedet 19 beboere i alderen 26 til 76 år. Granly er en ideell stiftelse fra 1938 som baserer seg på antroposofisk

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Prisen får Norske Kvinners Sanitetsforening for deres arbeid med kvinnehelse.
Kjøkkenskriveren 19.10.2020
Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som etablere Den norske epledagen i 1990. Dagen feires den siste tirsdag i september som i år faller på 29.
Kjøkkenskriveren 29.09.2020
Over 3 000 besøkende var innom Matredderhuset i regi av Unge Kokker i Trondheim sentrum i sommer. Målet med den tre ukers inspirasjonscampen var å spre informasjon om hvordan kaste mindre mat og samtidig skape matglede.
Kjøkkenskriveren 08.09.2020
Grilstad utvider produktspekteret til å omfatte fersk ferdigmat ved å gå inn på eiersiden i den trønderske ferdigmatbedriften Matpartner.
Kjøkkenskriveren 05.09.2020
Koronapandemien har vist oss hvor avhengig landbruket er av utenlandsk sesongarbeidskraft. Kanskje allerede neste år kan roboter innta jordbæråkeren for å avlaste travle bønder.
Kjøkkenskriveren 05.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt