Matomsorgsprisen 2019 ble i dag delt ut for 14. gang. Bak den gjeve prisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca.
I statuttene heter det at hensikten med prisen er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg. Juryen til Matomsorgsprisen prøver altså å fange opp aktører, det være seg enkeltpersoner eller en gruppe, som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner.
Nyskaping kan være så mangt. I denne sammenheng handler det om å heve måltidskvaliteten både med hensyn til ernæring og trivsel. Det innebærer også å prøve ut systemer og metoder som kan være normdannende for mange.
Vinneren av Matomsorgsprisen 2019 har utmerket seg på flere måter. Hun ble ferdig utdannet klinisk ernæringsfysiolog for fem år siden og har på disse årene gjort flere tiltak som har kommet både pasienter, kjøkken- og pleiepersonalet til gode. Hun fremstår som vitebegjærlig, inspirere