AddToAny

- MAT KAN FÅ EN TRIST DAG TIL Å BLI FIN

- MAT KAN FÅ EN TRIST DAG TIL Å BLI FIN
Eldrereformen Leve hele livet startet 1. januar og varer fram til 2023. I forkant gjennomførte regjeringen seks inspirasjonsseminarer rundt om i landet under tittelen «Mat- og måltidsglede for eldre». Nylig avgåtte landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) forteller her hva han selv ble inspirert av etter å ha deltatt både i Grimstad, Hamar og Mosjøen.
- Først en liten avklaring: Kan du forklare for Kjøkkenskriverens lesere hvor ansvaret starter for en landbruks- og matminister og hvor eldreminister Åse Michaelsen tar over når det gjelder mat til eldre?
- Matproduksjon, det kjøkkenfaglige, matkultur, mat- og måltidsglede har ligget under mitt ansvarsområde. Samtidig er det ikke vanntette skott mellom departementene. Når det gjelder mat til eldre har eldreministeren og jeg jobbet mye sammen, både med reformen Leve hele livet, men også konkurransen Gylne måltidsøyeblikk - som utfordret institusjonene - og nå de seks inspirasjonsdagene. Jeg har et engasjement for helse og eldreomsorg - at eldre får riktig og god mat. Å løfte matkvaliteten, også i eldreomsorgen, inngår i satsningen «Matnasjonen Norge».
- Seks inspirasjonsdager rundt om i landet og 800 deltakere. Er det noen lokale eksempler som du selv har blitt inspirert av og som du vil trekke fram?
- Jeg deltok både i Grimstad, Mosjøen og på Hamar. Det var tre forskjellige seminarer med ulike innfallsvinkler. Det var også det vi ønsket; å løfte fram de gode lokale løsningene til inspirasjon for andre slik at det blir flere gode måltider og mindre underernæring i eldreomsorgen. Det gjorde inntrykk å høre foredraget på Hamar om samarbeidet mellom Figgjo og Kai Victor Hansen og om hvordan farger på tallerkener kan gi økt matinntak. Farger - det kan virke som en ubetydelig detalj. Så er det altså slik at farger gir økt livskvalitet fo
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Kjøkkenskriveren 11.07.2019
Serverer du mat til folk i farta? Da kan du delta i konkurransen NM i sunn fastfood 2019.
Kjøkkenskriveren 24.06.2019
Likestillingsprisen vil som vanlig bli delt ut på høstens YS-konferanse 22. oktober. Juryen for prisen oppfordrer nå YS-forbundene og deres tillitsvalgte og medlemmer til å foreslå kandidater.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
I juni skal Kost- og ernæringsforbundet vedta en strategiplan for 2019-2022. I denne har miljø og bærekraft fått en naturlig plass. - Miljøministeren åpner konferansen 14. juni og setter dermed startskuddet for en ny periode hvor FNs bærekraftsmål vil ligge til grunn for mye av forbundets arbeid, sier leder Arnt Steffensen.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
Denne herligheten har en saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær. Oppskriften er laget av Marit Hegle.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt