AddToAny

Maja fra «113» sluttet som ambulansearbeider i protest

Maja fra «113» sluttet som ambulansearbeider i protest
Maja Louise Lauritsen fra NRK-serien «113» har sagt opp ambulansejobben og begynt som sykepleier. Hun vil ha samme lønn som en paramedic når begge er ansatt i samme stilling og gjør samme jobb.
På NRK-serien «113» ser vi dyktige ambulansearbeidere i aksjon på tv-skjermen hver søndag denne vinteren. Det serien ikke forteller så mye om, er lønnsdiskusjonen og profesjonskampen som ifølge Maja Louise Lauritsen har gått ved ambulansetjenesten ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø i månedsvis.

- På tre måneder har det sluttet 14 stykker ved ambulansestasjonen i Tromsø. Det er kun en eller to med sykepleierutdanning igjen der. Nå blir biler tatt ut av drift, fordi ambulansestasjonen mangler kvalifisert personell. Det resulterer i at de som er igjen på jobb, må jobbe dobbelt, sier hun.

Sa opp i høst

Lauritsen er både ambulansefagarbeider og sykepleier. I fem år har hun vært ansatt i ambulansetjenesten, tre av dem som ambulansearbeider ved UNNs ambulansestasjon i Tromsø.

Men i september sa hun opp heltidsstillingen sin. Hun fikk ny jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk post, selv om hun trives godt med selve arbeidet på ambulansestasjonen.

Hun tar fremdeles ekstravakter der.

FLERE HAR SLUTTET: Maja Louise Lauritsen (til høyre) sier 14 har sluttet på ambulansestasjonen i Tromsø de siste tre månedene. Her er hun med makkeren fra tv-serien 113: Maja Oskal. (Foto: Ingun Alette Mæhlum/NRK)

Vil ha lønnsgruppe 4

- Hvorfor sluttet du?

- Jeg synes jeg fortjener lønn i lønnsgruppe 4, som er det paramedic med bachelor får. Jeg får lønnsgruppe 3, men jeg har jo også bachelor som sykepleier i tillegg til ambulansefagarbeiderutdanningen. I tillegg hadde jeg lyst å videreutdanne meg, men det fikk jeg ikke muligheten til hvis jeg jobbet i ambulansen.

Lønnsgruppe 3 er 415 000 kroner i grunnlønn med ti års ansiennitet. Lønnsgruppe 4 er 490 000 kroner, altså 75 000 kroner mer i året.

- Det er forunderlig at UNN heller vil ta biler ut av drift enn å betale oss litt høyere lønn. Det er også andre konflikter som er årsak til at så mange har sluttet, og nettopp derfor synes jeg ikke UNN er i en posisjon der de kan nekte folk en mer rettferdig lønn. De ender opp med å måtte betale mye overtid i stedet, hevder Lauritsen.

- Gjør samme jo

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

23 er bekreftet smittet med meslinger, 20 var ikke vaksinert. 3 har uklar vaksinasjonsstatus.
article_web Sykepleien 23.01.2019
Datteren fortviler over forholdene hennes hjerneslagrammede far opplevde på Leksvik sykehjem. - Jeg kan bare beklage, sier helse- og omsorgssjefen.
article_web Sykepleien 23.01.2019
Mens politi og brannkonstabler har plikt til å trene i arbeidstiden, ligger sykepleiere helt på bunnen blant dem som får treningstilbud gjennom jobben.
article_web Sykepleien 23.01.2019
En kvinne i 60 årene døde av kjøttetende bakterie som førte til sepsis. Dårlig organisering og kommunikasjon mellom helsepersonell får mye av skylden.
article_web Sykepleien 22.01.2019
Humor skal være helsebringende, men hvordan bruker egentlig sykepleiere humor i jobbhverdagen? Vi har oppsøkt ekspertise i form av to sykepleiere som også er komikere.
article_web Sykepleien 22.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt