AddToAny

Mai: Ekstrabevilgning til hjelpemidler! Juni: Pengene er brukt opp!

Mai: Ekstrabevilgning til hjelpemidler! Juni: Pengene er brukt opp!
Regjeringen la 15 millioner kroner på bordet for å hindre at potten til aktivitetshjelpemidler for voksne går tom før året er over, slik det skjedde i fjor.
Men allerede til sommeren er det slutt på pengene igjen, og ingen flere søknader blir behandlet i 2019.

Det var i revidert nasjonalbudsjett at arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie la 15 millioner kroner på bordet for å styrke ordningen med aktivitetshjelpemidler til voksne over 26 år (AKT26).

Hensikten var å unngå en gjentakelse av det som skjedde i fjor, da det tidlig på høsten ble klart at pengene var brukt opp. Dermed tok ikke Nav imot flere søknader, og folk ble bedt om å søke igjen i januar.

Det var Handikapnytt som først skrev om tilleggsbevilgningen.

- Jeg er glad for å fortelle at regjeringen har satt av 15 nye millioner, for at flere med funksjonsnedsettelse skal få muligheten til å leve aktive, gode liv, uttalte Anniken Hauglie om tilleggsbevilgningen.

Tomt i sommer

Men nå viser det seg at de 15 millionene ikke rekker veldig langt. Allerede i sommer vil det igjen være tomt for penger.

Navs informasjonsavdeling skriver dette i en e-post til Handikapnytt:

«Tilleggsbevilgningen på 15 millioner kroner betyr at det er budsjett til å tildele opp til 200 flere aktivite

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

NTB-Helle Høiness:) Som ventet ble det ingen formuleringer om eggdonasjon og assistert befruktning for enslige i forslaget til endringer i bioteknologiloven som er sendt på høring.
article_web Handikapnytt 15.05.2019
REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Kulturdepartementet setter av fem millioner kroner til et prosjekt for å lage nye, digitale ledsagerbevis og å gjøre det mulig å kjøpe ledsagerbilletter på nettet. Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon applauderer.
article_web Handikapnytt 14.05.2019
REVIDERT NASJONALBUDSJETT: De utvalgte åtte fylkene klarer ikke bruke opp pengene de har fått til den utvidede ordningen med tilrettelagt transport for funksjonshemmede. Derfor får flere fylker mulighet til å bli med i tillegg.
article_web Handikapnytt 14.05.2019
REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Netto kommer 3.100 færre til å motta bostøtte i år, viser revidert nasjonalbudsjett. SV reagerer, men regjeringen avviser at det er snakk om et kutt.
article_web Handikapnytt 14.05.2019
NTB:) Endret ordning og færre mottakere gjør at regjeringen i revidert budsjett sparer 2,2 milliarder kroner på utbetaling av arbeidsavklaringspenger (AAP).
article_web Handikapnytt 14.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt