AddToAny

Møllergruppen kutter all Facebook-annonsering i Norge

Møllergruppen kutter all Facebook-annonsering i Norge
Tar oppfordringen fra Volkswagen globalt og stanser all annonsering på Facebook ut juli.
Det bekrefter markedssjef i Volkswagen Personbil, Thomas Mietinen, overfor Kampanje.

Han avkrefter at dette er et pålegg de følger fra moderkonsernet, som meldte sin boikott onsdag denne uken.

- Dette er en oppfordring globalt, som vi har valgt å støtte opp om lokalt, sier Mietinen til Kampanje.

- Gjelder dette også for de andre bilmerkene Møller-gruppen importerer?

- Vi følger opp Volkswagen sin boikott, og det vil da gjelde alle Volkswagens merker, også de andre merkene vi har på huset, svarer Mietinen.

De vil med dette stoppe all annonsering ut juli, og blir nå den andre norske annonsøren som har meldt seg på den internasjonale boikotten, etter at Bergans annonserte sin boikott i går.

Flere norske annonsører avventer

Kampanje har tidligere omtalt at flere av verdens største annonsører som Coca-Cola og Unilever har valgt å stanse all annonsering hos Facebook og andre sosiale medier for å sette press på plattformene til å få bukt med hatprat og rasisme.

Onsdag denne uken annonserte også Lego at de ville boikotte Facebook.

De norske annonsørene har dermed valgt å sitte på gjerdet, og nesten samtlige av de Kampanje har snakket med den siste uken har fortalt at de gjør fortløpende vurderinger underveis.

Etter at Bergans annonserte sin boikott torsdag ettermiddag, meldte også flere norske organisasjoner som Norges Røde Kors og Strømmestiftelsen, at de også kutter annonsering på Facebook.

Tror ikke på boikott: Facebook Norge-sjef Rune Paulseth. Foto Eivor Eriksen.

Facebook-sjef tror ikke på boikott

I en e-post til Kampanje torsdag ettermiddag, skrev Facebook Norge-sjef Rune Paulseth at «vi vet vi har mer jobb å gjøre med negativt innhold på plattformene våre».

- Vi vil nok sannsynligvis aldri havne i en posisjon der vi slipper å se den type innhold helt, sa Paulseth til Kampanje.

Han peker på at de ikke ønsker hatefullt innhold på sine plattformer, og at det ikke finnes insentiver for at det skal finnes der.

- Derfor har vi samarbeidet med myndigheter, partnere, eksperter og våre annonsører i mange år for å videreutvikle regelverket, slik at vi kan finne den rette balansen mellom ytringsfrihet og sikkerhet, og for å sikre at vi har oppdaterte regler. Vi mener at å minimere mengden innhold som bryter med våre regler, er den viktigste måten å forhindre at folk blir utsatt for ulovlig eller krenkende innhold, sier han.

Han tror derfor ikke at en boikott er den rette veien videre.

- Selv om vi åpenbart respekterer enhver annonsørs beslutning om å velge dette. Dette er vanskelige saker der alle har en felles interesse for å finne de beste løsningene.

Image-text:

Stanser annonsering på Facebook ut juli:

Møller Mobility Group, tidligere kjent som Møllergruppen, følger etter noen av verdens største annonsører og stanser all annonsering på sosiale medier i kampen mot hatprat og rasisme. Møllergruppen er en av landets største og mest toneangivende annonsører.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Innholdsbyrået Newslab henter fra både Geelmuyden Kiese og Try.
Kampanje 14.08.2020
- Målet er å utbetale støtten i månedsskiftet august-september, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.
Kampanje 14.08.2020
- Vi er selvsagt godt fornøyde med at totalomsetningen i NoA-familien vokser kraftig, sier Thomas Høgebøl.
Kampanje 14.08.2020
- Bli med i kampen for å hindre at 2020 blir 1984, sier Fortnite-skaper Epic Games.
Kampanje 14.08.2020
Ferske tall fra de norske mediebyråene viser en brutal nedgang i annonsemarkedet så langt i år.
Kampanje 14.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt