AddToAny

Må kartlegge arbeidsmiljø: Sykehuset Telemark har fått pålegg fra Arbeidstilsynet

Ansatte fortalte om doble vakter og manglende samsvar mellom oppgaver og ressurser.
Det kommer frem i en rapport fra Arbeidstilsynet etter tilsyn ved en seksjon ved Sykehuset Telemark HF i Skien.

- Vi har pålagt sykehusledelsen å sette i gang tiltak for å sikre et forsvarlig arbeidsmiljø ved seksjonen, sier Bjørn Tore Hansen i Arbeidstilsynet i Skien. Han har ikke vært involvert i tilsynet eller rapporten, men på grunn av ferieavvikling er det han som kommenterer saken.

Samarbeid med Fylkesmannen

Både Fylkesmannen og Arbeidstilsynet har vært inne og vurdert situasjonen ved sengeposten for mage og tarm (MATA) i Skien. Fylkesmannen har konkludert med lovbrudd, fordi det ikke er sikret forsvarlig styring av bemanningen på MATA i forhold til pasientbelegget.

Bakgrunnen for begge tilsynene er en bekymringsmelding som ble sendt fra ansatte til Fylkesmannen i januar 2018.

- Arbeidstilsynet og Fylkesmannen har hatt en god del kommunikasjon i denne saken, sier Hansen.

Må sikre forsvarlig arbeidsmiljø

«At det er arbeidsmiljøutfordringer i seksjonen og da spesielt i MATA var det enighet om blant tilsynsdeltakerne», skriver tilsynet i sin rapport. Det er også en infeksjonsmedisinsk sengepost i samme seksjon og etasje.

Klinikksjefen fortalte Arbeidstilsynet at det allerede var gjort en avtale med bedriftshelsetjenesten om bistand, men at det var bestemt å vente med dette til Arbeidstilsynet hadde gjennomført tilsynet. Arbeidstilsynet mener at det også er behov for ekstern bistand, fordi det har vært arbeidsmiljøutfordringer i seksjonen i lang tid, heter det i brevet til arbeidsgiver.

Pålegget som er gi

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Dette er ei bok med inspirasjon og hjelp til amming - og støtte til dei som ikkje vil eller får det til.
Sykepleien 18.10.2019
Sykepleiere og politi er blant dem som går tidlig ut av yrkeslivet. Men de med særaldersgrense skal ikke tape pensjon, mener forhandlerne.
Sykepleien 18.10.2019
Liten og superviktig, men vet du noe særlig om den? Vil du ha mer quiz?
Sykepleien 18.10.2019
NSF får inn langt mer penger enn de bruker. Organisasjonen ønsker derfor å bygge opp reserver for én milliard kroner. Men er det greit for medlemmene?
Sykepleien 18.10.2019
Mellom 80 000 og 100 000 personer i den norske befolkningen lever med demens, og blant dem som bor på sykehjem, er andelen med demens cirka 80 prosent (1).
Sykepleien 17.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt