AddToAny

Lytterne forlot Radio Norge da kanalen ble hippere

Lytterne forlot Radio Norge da kanalen ble hippere
Radio Norge har vært Norges tredje største radiokanal, og nest største kommersielle, men det siste året har det skjedd en utvikling i markedet der kanalen i enkelte uker har mistet pallplassen til NRK P3.
Bauer Media-eide Radio Norge har nemlig mistet en betydelig andel av lytterne sine over det siste året.

I løpet av de to siste månedene - fra uke 11 til uke 18, har Radio Norge hatt en snittandel på 7,8 prosent av all radiolytting i Norge. Det er en skarp nedgang fra samme periode i fjor, da snittet var på 10,4 prosent.

I uke 17 var andelen nede på 6,9 prosent. I samme uke i fjor var den på 9,9 prosent.

Til sammenligning har P4 holdt sin lytterandel stabil på 17-18 prosent i disse to periodene.

Less også: Radio Norge med overskudd for første gang

- Mistet eldre lyttere

Radio Norge-sjef Lasse Kokvik mener fallet skyldes at kanalen i fjor sommer gjorde en endring i musikkprofilen for å treffe yngre lyttere.

- Det henger sammen med at vi i sommertider i fjor forsøkte å gjøre justeringer i musikkmenyen som skulle appellere til yngre lyttere. Det gjorde at de eldre forlot oss raskere enn vi hadde tenkt i utgangspunktet. Det gir noen utslag og på radio tar ting litt lengre tid, sier han til Kampanje.

Kanalen fikk nye eiere i juli i fjor, da britiske Bauer Media kjøpte hele radiovirksomheten fra Discovery Communications.

- Hadde endringen i musikkprofilen en sammenheng med at dere fikk nye eiere?

- Nei, dette var en plan som hadde pågått en stund.

For noen uker siden gjorde Radio Norge ifølge Kokvik en ny justering for å hente gamle lyttere tilbake.

- Vi har jobbet mye med musikktilbudet og nå er lydbildet på Radio Norge mer distinkt enn noen gang. Vi har et tungt fotavtrykk i de fire siste tiår. På den måten appellerer vi mer til de som er mest glad i radioen, nemlig de mellom 30 og 60 år.

- Har dere forlatt de yngste lytterne?

- Vi har begynt med kanalfragmentering hvor vi søker opp forskjellige målgrupper med ulike tilbud. Kiss er vår radiokanal som scorer ekstremt godt blant yngre lyttere. Vi har slitt med Radio Norge i samme målgruppe.

- Vi skal høyere Radio Norge har nå satt i gang en større markedskampanje for å bygge kjennskap til musikktilbudet på kanalen.

- Hvor lang tid har dere gitt dere på å hente tilbake andelene dere har mistet?

- Vi skal ikke bare tilbake på nivået vi var på, vi skal høyere, men vi må bruke tiden det tar. Vi ser allerede positive utviklingstrekk.

- Hvor tålmodig er Bauer Media?

- Bauer oppfører seg som en hver eier og er opptatt av hvordan forretningen går, også i Norge. Det som er fordelen med Bauer som eier er at de er så profesjonelle. Vi har mye å lære av de og de har sikkert noe å lære av oss også.

Saken fortsetter etter bildet.

Møttes til radiodebatt: NRKs radiosjef Marius Lillelien (i midten) måtte igjen forsvare sine ungdomskanaler da han møtte radiogründer Svein Larsen (til venstre) og Kenneth Andresen i P4 på Nordiske Mediedager. Foto: Victoria G. Andersen.

Misfornøyd med NRKs ungdomstilbud Da norske radiotopper møttes til debatt på Nordiske Mediedager i Bergen tidligere i mai, uttrykte bransjen fortsatt bekymring for at NRK programmerer for kommersielt på radio.

- Den mest problematiske kanalen i NRKs portefølge er mP3. Det er ikke i kjernen av hva NRK skal bruke penger på, sa P4-sjef Kenneth Andresen under debatten.

NRKs radiosjef Marius Lillelien forsvarte ungdomskanalen.

- NRK må lage tilbud til alle målgrupper, det står i oppdraget vårt. Jeg er uenig i at vi driver kommersielt. Vi spiller musikk, men vi spiller mer norsk musikk enn de kommersielle, svarte han sine kommersielle konkurrenter.

Radio Norge-sjefen var ikke til stede på debatten, men han er enig med P4-sjefen.

- Store deler av radiotilbudet til NRK appellerer ganske tungt inn i det markedet hvor kommersielle radiokanaler er helt avhengive av å få oppmerksomhet. Du kan selv gjette hva jeg tenker om mP3, som ikke akkurat driver med folkeopplysning og hvor musikkgraden er høy, sier Kokvik til Kampanje.

Kommentér

Mistet lyttere:

Radio Norge har mistet lyttere, ifølge administrerende direktør Lasse Kokvik som følge av en feilslått satsing på musikk som skulle treffe en yngre målgruppe. Resultatet var at kanalen mistet flere eldre lyttere enn de hadde regnet med. Morgenklubben med Geir Schau, Henriette Lien, og Øyvind Loven er blant trekkplastrene på kanalen.

Nå gjør Radio Norge-sjef helomvending.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

I tillegg ansetter de to helt uten erfaring i faget. - Det de mangler av erfaring fra programmatisk veier de mer enn opp for med friske øyne og nye perspektiver.
Kampanje 27.09.2021
Konflikten mellom Clas Brede Bråthen og skiforbundet kan få en løsning dersom partene blir enige om det nye forslaget som ble sendt til hopplandslagets sponsorer denne helgen.
Kampanje 27.09.2021
McDonald's og Nord DDB sjarmerer Sølvfisk-juryen.
Kampanje 27.09.2021
- Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, sier han.
Kampanje 27.09.2021
Ifølge en undersøkelse fra Norsk senter for informasjonssikring har hele én av fem nordmenn blitt mer bekymret for sin egen sikkerhet på nett det siste året.
Kampanje 27.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt