AddToAny

Lynrask Cannes-bronse til Pol og Audi for deres Super Bowl-svar

- Per timer, er det nok den enkleste prisen vi har fått, sier Pol-sjefen.
Saken blir oppdatert.

Audi og reklamebyrået deres Pol kastet seg rundt da General Motors og Will Ferrell rettet skytset mot Norge og det norske elbil-forspranget under årets reklamepause i Super Bowl. De fikk med med seg Kristofer Hivju på sitt svar, som selv er kjent for amerikanske TV-seere gjennom sin rolle i «Game of Thrones». Bak kamera finner vi en annen nordmann med Hollywood-erfaring, nemlig Aksel Hennie.

Tirsdag fikk reklamefilmene bronse i kategorien Direct i Cannes Lions, som er verdens gjeveste reklamekonkurranse.

- Det er veldig gøy, og veldig veldig stas. Det henger ekstremt høyt! Vi fikk nettopp nyheten, så her står jubelen i taket, sier Petter Bryde, daglig leder i Pol til Kampanje.

- Hadde en veldig tydelig deadline

«Visste du at Norge selger langt flere elbiler per innbygger enn USA? Norge!? Vel, det aksepterer jeg ikke», sier en opprørt Will Ferrell i General Motors' reklamefilm, før han setter kurs mot Norge for «å knuse» det norske elbil-forspranget. General Motors har nemlig satt seg et mål om å levere 30 nye elbilmodeller før 2025.

Einar Film & Fortellinger har produsert filmene for Audi som ble spilt inn dagen før de gikk på lufta.

- Ferrells hat mot Norge er tuftet på elbilsalget vårt, og det er naturlig for oss å forsvare Norge og det norske bilmarkedet. Vår egen internasjonale stjerne plassert bak rattet på Norges mest solgte bil, elektriske Audi e-tron, er kanskje det som skal til for å stoppe Ferrells anti-Norge-kampanje, sa Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge, i februar.

- Hvordan er det å få en pris for en reklamefilm dere fikk på plass på så kort tid?

- Akkurat det er ganske likt, for det glemmer man litt når man får en pris. Selv ting man har jobbet og slitt for i årevis forsvinner i gleden når man vinner, sier Pette Bryde i Pol.

- Per timer, er det nok den enkleste prisen vi har fått. Ikke minst var det ekstremt hektisk å få dette på lufta for vi måtte rekke Super Bowl, og få det på lufta før det, så vi hadde en veldig tydelig deadline. Det er kjempegøy og gøy for Audi også, som jeg tror aldri før har jobbet så raskt.

Tredje norske bronse

Dette er den tredje bronsen som sendes fra Cannes til Norge så langt i konkurransen, etter at Sollin Sæle og #beholdoslo hentet to av dem mandag.

Try og Røde Kors hadde også to shortlistplasseringer i Direct for arbeidet «422 livsviktige Facebook-filmer», men hentet ikke pris i denne kategorien. Nord DDB og McDonald's hadde én shortlistplassering i Direct for «Stjel våre ansatte», men nådde heller ikke opp her.

Try hadde også to shortlist-plasseringer for #huninvesterer-kampanjen for DNB i PR-kategorien, men det resulterte ikke i en pris.

Det ble heller ingen nye shortlist-plasseringer på de norske byråene i kategoriene Film Craft, Industry Craft, Digital Craft eller i Entertainment-kategoriene som ble sluppet tirsdag morgen.

Image-text:

Svarte Ferrell:

General Motors og Will Ferrells «angrep» på Norge under Super Bowl gikk ikke upåaktet hen i den norske reklamebransjen, for å si det mildt. Nå får Audis svar med Kristofer Hivju (bildet) anerkjennelse hos den internasjonale juryen i Cannes.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Overskuddet i Skavlans produksjonsselskap Monkberry falt i 2020.
Kampanje 29.07.2021
Møt kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Jarle Roheim Håkonsen, i Sommerpraten.
Kampanje 29.07.2021
- Vurderingene var ikke gode nok, forteller fungerende sportsredaktør i NRK til VG.
Kampanje 28.07.2021
Kringkastingsrådet har også mottatt klager som dreier seg om innholdet i programmet «Helt Ramm i Tokyo».
Kampanje 28.07.2021
Men seertallene har doblet seg fra første til tredje program.
Kampanje 28.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt