AddToAny

Lovende behandling for familier med omsorgssvikt

Mange familier som strever med vold og omsorgssvikt, får ikke hjelpen de trenger. Men den nye behandlingen MST-CAN viser lovende resultater i Asker og Bærum.
Barna får plutselige gråteanfall på skolen, eller løper og gjemmer i storefri. Foreldrene henter dem aldri etter siste time. Hjemme er det rus og slagsmål. Flere ganger har naboen ringt politi.

Kan barna virkelig bli her?

Det er krevende å arbeide med familier med vold og omsorgssvikt. Mange institusjoner skal involveres, og barnevernet ser kanskje ingen annen utvei enn å flytte barnet til et annet hjem.

Men de to nabokommunene Asker og Bærum i Akershus har testet ut en ny metode for behandling av familie med vold og omsorgssvikt; den såkalte MST-CAN.

Og resultatet er lovende.

MST-CAN

- For familier som lever med vold og omsorgssvikt, kan barnevernet sette inn ulike tiltak. Det gjenspeiler seg i en tiltakspyramide, som går fra veldig lite inngripende tiltak, til veldig store, inngripende tiltak, sier Audun Formo Hay.

Hay er leder og veileder for MST-CAN-tiltaket. Sammen med Bernadette Christensen, fagdirektør ved Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge (NUBU), ho

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

- Vi forventer en rettferdig saksbehandling, noe vi ikke har opplevd til nå, sier Inger-Lise Bråthen. Hun er en av de 163 psykologkandidatene som har gått til sak mot Staten for retten til å praktisere som psykolog i Norge.
Psykologisk.no 13.10.2019
Tid er penger, sier vi. Men tid er også oppmerksomhet, å vise interesse, og det å være tilstede. Det er tema for verdensdagen for psykisk helse i dag.
Psykologisk.no 10.10.2019
- Mange har nok et skeivt inntrykk av kreativitet, og jobber med det på feil måte, sier førsteamanuensis ved NTNU Handelshøyskolen, Frode Heldal.
Psykologisk.no 07.10.2019
Kanskje kommer vi nærmere et svar på hva kjærlighet er for noe når en av Norges fremste parterapeuter, Dimitrij Kielland Samoilow, gjester Litteraturhuset i Bergen mandag 18. november.
Psykologisk.no 04.10.2019
Debatten om hvem som skal få kalle seg psykolog, blusser opp igjen etter at Helsedirektoratet åpner for en forsiktig endring i bruken av psykologtittelen i Norge.
Psykologisk.no 03.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt