AddToAny

Lite er mer norsk enn matpakka. Men hvor norsk er innholdet?

Lite er mer norsk enn matpakka. Men hvor norsk er innholdet?
Vi har sjekket hvor norsk den klassiske matpakka egentlig er. Den med brødskiver med makrell i tomat, leverpostei og gulost på.
Egg fra Kolonihagen
Jeg starter med eggene. Mange er opptatt av dyrevelferd i dag, derfor falt valget på økologiske egg fra frittgående høner levert fra Kolonihagen. De får sine egg fra Mellom Haakaas Gård og Størsrud Gård på Østlandet, og sporbarhet er et viktig prinsipp i produksjonen. Hønene får økologisk fôr basert på havre og hvete.
De oppholder seg både ute og inne og har masse frukttrær de kan søke ly under. I tillegg har de egne haner som passer på og gjør hønene tryggere, ifølge Jon-Frede Engdahl i Kolonihagen.
Eggene belyses og pakkes av Nortura AS.

Hva er vel egg uten kaviar, eller «ka vi har?»
Det er Mills kaviar på egget. Kaviar består hovedsakelig av rogn fra skrei fanget langs kysten fra Lofoten til Finnmark. Fiskerne leverer til rundt 25 fiskebruk der rognen blir behandlet og lagt på tønner med sukker og salt.
Deretter fraktes tønnene til Finneidfjord for lagring i ni måneder. Kaviarproduksjonen foregår i Fredrikstad, hvor rognen blir røkt med bøkeflis fra Tyskland. Tilsetningene rapsolje og potetflak kommer henholdsvis fra Danmark og potetprodusenten Hoff i Norge.
Tubene er i aluminium og kan gjenvinnes. De produseres i Slovakia med europeisk aluminium, ifølge Kjersti Johannessen, informasjonssjef i Mills.

Makrell i tomat
«Har du hørt historien om de tre små fisk?»
Når det gjelder Stabburets makrell i tomat, snakker vi nok heller om tonn
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

? ? Reguleringen av dagligvaresektoren bør inkludere kjedenes egne merkevarer. De truer mangfoldet og flytter enda mer makt til milliardærene. Nationen, 9. november
NNN-arbeideren 27.11.2020
NNN-arbeideren 27.11.2020
NNN-arbeideren 27.11.2020
NNN har gjennomført alle de ordinære lønnsoppgjørene, og noen meklinger gjenstår. Det ble gjennomført tre uravstemninger med frist på fredag 20. november.
NNN-arbeideren 27.11.2020
Atlungstad Brenneri AS ligger bare seks kilometer fra Hamar jernbanestasjon og er til glede for alle som liker akevitt til jul. Men nå har det gamle brenneriet av råsprit blitt en kulturinstitusjon også.
NNN-arbeideren 27.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt