AddToAny

Linn ble enke som 32-årig tobarnsmor: Slik hjalp hun seg selv ved å hjelpe andre

Den 32 år gamle enken og tobarnsmora falt mellom alle stoler som skulle støtte henne. Likevel mobiliserte Linn Schistad Camara krefter til å hjelpe andre. Og gjennom det hjalp hun seg selv.
Mange som pynter seg med at de har gått «Livets harde skole», vet lite om hvor brutal og vanskelig den kan være.

Det er en skole som konsulenten og opplæringsansvarlig i Fagforbundet Porsgrunn, Linn Schistad Camara, vet mye om.

Gjennom store deler av sitt voksne liv har hun måttet kjempe seg gjennom fordommer, sorg og bekymringer. Likevel har hun hatt overskudd til å ta utdanning og ikke minst til å hjelpe andre i samme tunge og vanskelige situasjon som hun selv.

En kraftig indre motor som har drevet henne videre tross motgang og et stort sosialt engasjement, har vært røde tråder i livet hennes. Men de har ikke akkurat ført henne i rett linje framover, snarere har de krøllet seg til, knyttet seg i floker og gjort tilværelsen ganske vrien til tider.

Hun kunne sikkert ha valgt et enklere liv, mer som mange andre ville ha gjort, mer motstandsløst og «mainstream». Men Linn har hele tiden valgt å følge hjertet selv om fornuftssenteret i hjernen har sendt ut noen forsiktige advarsler. Og i tillegg til floker, sorg og motgang, har livet også gitt henne oppturer og mange gode opplevelser.

Nettopp fordi det var hjertet hun fulgte.

Når Linn nå er klar for sin første periode som lokalpolitiker for SV, skal alle knuter og floker, og hele hennes mangfoldige livserfaring samles i et engasjement for byen, for miljøet, for folk flest, og ikke minst for de stemmeløse, de mange som strever for å få hverdagen til å henge sammen.

Linn vet hva det vil si å ha det trangt og tøft. Hun har selv vært der.

«Hva kan jeg få å leve av hvis jeg velger å slutte å jobbe»?

Linn Schistad Camara sitter foran en Navkonsulent. Hun strever med å få økonomien til å gå sammen, har eneansvar for to barn, er i full jobb, og hun har tatt førerkort for hun skjønner at ingenting vil gå uten det. I tillegg kommer alle andre forpliktelser. Hun har prøvd å få hjemm

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Nav må gå gjennom nesten 5.000 saker or å finne de anslagsvis 2.400 personene som kan være rammet av trygdeskandalen.
Fagbladet 06.12.2019
Lars Inge Trang (36) verdsetter tiden sin med barna veldig høyt. Nå har han et dilemma. Sekstimersdagen har Tines sentrallager på Heimdal i Trondheim hatt som en fast ordning siden 2007.
Fagbladet 05.12.2019
Nordmenns tillit til Nav faller kraftig som følge av trygdeskandalen som ble offentlig kjent for fem uker siden.
Fagbladet 05.12.2019
- Hvis en pasient ikke dukker opp til en avtalt time, har det som oftest én av to årsaker: Enten hadde de ikke råd til bussen, eller så har de blitt deportert, sier Masooda Dustiyar på helsesenteret.
Fagbladet 05.12.2019
Styret i Oslo Arbeiderparti ønsker en lovendring for ureturnerbare flyktninger som vil gi dem mulighet til å ta på seg betalt arbeid.
Fagbladet 04.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt