AddToAny

Linnéa Myhre slakter Maskorama: - Jeg er forbanna

- Jeg skjønner man kan bli frustrert, svarer Maskoramas prosjektredaktør i NRK.
NRK-programmet «Maskorama» er uten tvil et av årets mest diskuterte TV-programmer. Hvem som muligens gjemmer seg bak de ulike kostymene blir diskutert både på arbeidsplasser, skoler, hjemme og på nettet.

For å gjøre gjøre gjettingen enklere, og muligens mer spennende, dukker det opp en rekke hint i Maskorama-sendingene, som skal gi publikum en pekepinn om hvem som befinner seg bak maskene.

En som ikke er spesielt fornøyd med hintene, er podkaster og TV-profil Linnéa Myhre. Hun langer ut mot programmet og NRK i en tirade på Twitter søndag.

- Ikke for å være THAT BITCH, men bør ikke poenget med Maskorama være at vi får svar på hva alle hintene betyr når en deltaker tar av masken, og ikke minst at hintene GIR MENING? Hvem faen er det som sitter og finner på denne dritten, skriver Myhre.

- Greit at NRK skal gjøre oss forvirret og peke oss inn i feil retning, men da må puslespillet gå opp til slutt og oppleves oppklarende og SMART. MAO: Ikke sleng Trine Reins telt og limo ut i skauen hvis Margaret Berger ikke har et forhold til noen av delene. I'm PISSED (jeg er forbanna, red. anm.), fortsetter hun.

Myhre har ikke svart på Kampanjes henvendelse for oppfølgingsspørsmål.

VG-anmelder: - Hintene er håpløse Flere av Myhres følgere har kastet seg på diskusjonen sammen med henne. En av dem skriver at castingen muligens er for smal for barn, og at et fåtall nok vet hvem de ulike profilene som gjemmer seg i kostymene er.

- Barna gir jo faen i logikk, hint eller hvem som er inni. Er vel derfor også NRK gir faen i å få det til å gå opp: De lager barne-TV, skriver Myhre.

Tor Martin Bøe, musikkanmelder i VG, er enig med Myhres kritikk. Det er Bøe som kaster terning på «Maskorama» for VG.

- Hehe. Jeg synes også hintene er helt håpløse. Eller i alle fall langt forbi søkt, sier han til Kampanje.

- Ikke brukbart

I forrige episode var det artisten Margaret Berger, utkledd som Nøkken, som røk ut av programmet.

- Da kom det fram at flere av hintene, type telt og sverd, egentlig bare var referanser til Bergers musikkvideoer. Det er jo for så vidt fundert i noe, men ikke brukbart til de som virkelig er ute etter å lete etter svar på mysteriet, sier Bøe.

- Samtidig var dette med «min fars språk» riktig, siden faren hennes snakker østlandsk, sier han om Berger, som er trønder.

Et av de andre hintene som skulle lede TV-seerne til å forstå at Nøkken var Margaret Berger, var figurens interesse for klær. På lørdag fortalte Berger i Nøkkens skikkelse at hun ofte skifter antrekk fem ganger om dagen.

I NRKs egen Maskorama-podkast søndag forklarte Berger at det ikke stemmer.

- Men jeg gjorde det da jeg var barn, sa hun.

NRK: - Bra forslag, Linnea

Det er prosjektredaktør for Maskorama i NRK, Jan Egil Ådland, som svarer på kritikken fra Myhre.

- Oj, her har Linnéa Myhre gjort det mange gjør: Å låse seg til én person og så få alle hintene til å passe til denne. Dette er helt vanlig! I Maskorama er alle hint sanne. Men tolker man dem feil, blir de villedende. Det er jo litt av greia med hint, sier Ådland.

Han forteller at hver gang en deltaker må ta av seg masken, legger de ut en forklaring på noen av hintene under kjendisens siste opptreden.

- Resten av hintene blir forklart i detalj på nrk.no/maskorama. Jeg oppfordrer virkelig alle Maskorama-fans, inkludert Linnea, å ta seg en tur innom der, sier han.

Ådland mener det er gøy å høre at Myhre har blitt ordentlig engasjert av hintene til Nøkken, og at det er artig at hun landet på Trine Rein.

- Bra forslag, Linnea, men hverken teltet eller limoen var Trine Rein sin. Teltet er fra Nøkkens musikkvideo til «Apologize» og limoen og innholdet i den var et hint til Eurovision og festen det er. Her var det både mikrofon som hinter til at hun er sanger, sommerfugl som hinter til logoen året hun var med i Eurovision og sangteksten hennes i konkurransen, og det var gule og blå bånd på champagneglassene for å hinte til Sverige der den ble produsert i 2013. Hintene går med andre ord absolutt på personen vi har med - men tolkes de feil kan de selvfølgelig forvirre og lede deg mot Trine Rein, sier han.

- Jeg skjønner man kan bli frustrert, men det er viktig å tenke at er man med på leken må man kanskje også av og til tåle steken. Heldigvis er det tre sjanser igjen, avslutter Ådland.

Redaksjonen anbefaler Premium

Sa nei til Maskorama: - I ettertid kan man si det var dumt

Image-text:

Ikke imponert:

Linnéa Myhre er misfornøyd etter å ha gjettet feil om hvem som gjemte seg inne i Nøkken-kostymet og får støtte av VGs anelser. Se hva NRK svarer på kritikken lenger nede i saken. Foto: NTB

Avslørt:

Det var Margaret Berger som gjemte seg inni Nøkken-kostymet.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Nettbutikk for bruktklær får ny partner og feirer med «morsom og rørende» reklamefilm.
Kampanje 19.01.2022
- Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for tredje gang på 22 måneder, het det i oppropet.
Kampanje 19.01.2022
Lendo har blitt sponsor av Formel 2-fører Dennis Hauger.
Kampanje 19.01.2022
En ny stor utendørsundersøkelse er ute på anbud.
Kampanje 19.01.2022
Tar opp kampen med Tencent og Sony som verdens største spillprodusent.
Kampanje 19.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt