Kjøkkenskriveren
23.02.2021
Navn/rolle/arbeidsted: Wenche Elisabeth Arnø, avdelingsleder Helse og forvaltning, Avdeling for ernæring og service, Namsos kommune
Aktuell med:
For tiden er det tre store prosjekt som opptar det meste av tiden. Vi skal skifte kostdataprogram; Vi går fra Aivo til Matilda, da går det med en god del tid til å bygge opp programmet slik at det passer vår drift.
Jeg leder et matsvinnprosjekt i kommunen, også det er tidkrevende. Vi har kartlagt alle tre produksjonskjøkken, samt 24 postkjøkken. Funn visste at vi kaster mye mat, og vi har gjort noen grep her for å unngå dette. Vi skal etter hvert i gang med en matsvinn-app gjennom Matilda, og som skal hjelpe oss med å få bedre kontroll på matsvinnet. I tillegg jobber vi mye med holdninger. Det handler veldig mye om å bevisstgjøre ansatte hvor mye vi kaster og hvorfor vi kaster.
Ernæring er et satsningsområdet i kommunen. Dette er et området jeg brenner veldig for, og her har vi startet opp et fagnettverk som jeg leder. Vi erfarer at kompetansen på ernæring ikke er god nok i avdelingene, og et tiltak vi har gjort her er at alle helsefagarbeiderlærlinger i kommunen har en uke av sin lærlingetid på sentralkjøkkenet. Dette for å lære de grunnprinsippene i ernæring. De får en halv dag med teori, resten er de med på kjøkkenet. Fagnettverket skal bidra til å endre holdninger og styrke kompetansen på ernæring i avdelingene og på postkjøkken.
Matsvinn og ernæring henger også sammen og jeg tror Matilda vil bli et nyttig verktøy i arbeidet. Vi gleder oss til å ta programmet i bruk.
Når på morgenen begynner du å tenke på jobben?
Egentlig tror jeg jobben ligge i bakhodet døgnet rundt. Så fort føttene er på gulvet starter jeg å tenke jobb. Går gjennom dagen og legger en plan for hva som skal gjøres. Har lang kjørevei til jobb, så mye planlegges der også.
Nevn en episode fra arbeidslivet du aldri glemmer?
Det jeg husker spesielt godt
Gå til medietFor tiden er det tre store prosjekt som opptar det meste av tiden. Vi skal skifte kostdataprogram; Vi går fra Aivo til Matilda, da går det med en god del tid til å bygge opp programmet slik at det passer vår drift.
Jeg leder et matsvinnprosjekt i kommunen, også det er tidkrevende. Vi har kartlagt alle tre produksjonskjøkken, samt 24 postkjøkken. Funn visste at vi kaster mye mat, og vi har gjort noen grep her for å unngå dette. Vi skal etter hvert i gang med en matsvinn-app gjennom Matilda, og som skal hjelpe oss med å få bedre kontroll på matsvinnet. I tillegg jobber vi mye med holdninger. Det handler veldig mye om å bevisstgjøre ansatte hvor mye vi kaster og hvorfor vi kaster.
Ernæring er et satsningsområdet i kommunen. Dette er et området jeg brenner veldig for, og her har vi startet opp et fagnettverk som jeg leder. Vi erfarer at kompetansen på ernæring ikke er god nok i avdelingene, og et tiltak vi har gjort her er at alle helsefagarbeiderlærlinger i kommunen har en uke av sin lærlingetid på sentralkjøkkenet. Dette for å lære de grunnprinsippene i ernæring. De får en halv dag med teori, resten er de med på kjøkkenet. Fagnettverket skal bidra til å endre holdninger og styrke kompetansen på ernæring i avdelingene og på postkjøkken.
Matsvinn og ernæring henger også sammen og jeg tror Matilda vil bli et nyttig verktøy i arbeidet. Vi gleder oss til å ta programmet i bruk.
Når på morgenen begynner du å tenke på jobben?
Egentlig tror jeg jobben ligge i bakhodet døgnet rundt. Så fort føttene er på gulvet starter jeg å tenke jobb. Går gjennom dagen og legger en plan for hva som skal gjøres. Har lang kjørevei til jobb, så mye planlegges der også.
Nevn en episode fra arbeidslivet du aldri glemmer?
Det jeg husker spesielt godt