AddToAny

Leder Statnett inn i det grønne skiftet

Leder Statnett inn i det grønne skiftet
Hilde Tonne skal løfte Statnett inn i det grønne skiftet, som er i full gang. Og hun vil ha fagforeningene med på laget.
- Vi trenger en opplyst dialog rundt det nye grønne skiftet, for det vil påvirke folks hverdag, sier Hilde Tonne, Statnetts nye konsernsjef.
Hun tar i mot Nettverk på kontoret i Nydalen til en kjapp prat, innimellom hektisk aktivitet, som inkluderer både forberedelser til klimatoppmøtet i Glasgow og en svær jobb hun har satt i gang med å endre organiseringen av statsforetaket med ansvar for å utvikle, eie og drive det sentrale elektrisitetsnettet - inklusive kabler og ledninger til andre land. Og mer skal det bli.
- Hva har overrasket deg mest etter at du begynte som sjef i Statnett?
- Hvor langt vi egentlig har kommet i det grønne skiftet, hvor langt vi har kommet i å legge til rette for å håndtere klimakrisen, og hvor langt vi egentlig er inne i endring av energimiks, sier Tonne.
Overrasket er hun også over hvor mange unge og fremoverlente flinke folk Statnett har blant sine 1.400 ansatte.
- Vi har et analysehus uten like, vi har teknologer og et teknologimiljø som er utrolig kompetente og vi har et montørkorps og en ytre drift som er veldig dedikert til oppgaven. Kompetansenivået innen alle disse miljøene overrasket meg enda mer enn jeg hadde trodd, fortsetter hun.
På det mer frustrerende området: - Er det mulig å ha mer silotenkning, det tror jeg ikke. Jeg visste det var noe, men det var mye mer enn jeg trodde.
- Og det skal du løse opp?
- Det er vi i ferd med å løse opp. Det tar litt lenger tid enn syv måneder, ha, ha.
- Hva var årsakene til at søkte jobben som øverste sjef i Statnett?
- Jeg gjorde det av tre årsaker, det ene var at jeg hadde lyst til å ta på meg det øverste lederansvaret for noe helhetlig. Det andre var samfunnsoppdraget, og la meg si det sånn, det kunne ikke vært mer sentralt enn det er nå. Å lede Statnett inn i det grønne skiftet, som jo er i gang for fullt og dønn dynamisk både i Norge, Norden og Europa. Og så har jeg alltid jobbet i skjæringspunktet teknologiutvikling og mennesker. Det å lede organisasjoner i endring er en spesifikk lederoppgave som jeg alltid har satt pris på og drevet med, forklarer Statnettsjefen, som har en imponerende CV (se faktaboks).

FAGLIGE, FAKTABASERTE OG ÅPNE.
Tonne er opptatt av det grønne skiftet. Hun mener Statnetts rolle i debatten er å være faglige, faktabaserte og åpne. Det siste vil hun at de skal jobbe enda mer med.
- Vi skal ikke bli skyggeredde for hva som er faktabasert og faglig er det ikke bra for den opplys
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Blystadlia Sle Til to normale personer trenger du:
Nettverk 07.12.2021
Ulikheten i Norge er 36 prosent høyere enn offisiell statistikk, viser en fersk SSB-rapport.
Nettverk 07.12.2021
... ordentlig jafs. Roy Olav Olsen på IKT-tariffkonferansen"
Nettverk 07.12.2021
Elektrikerens biceps røk under kabelstrekking. Nav mente det ikke var en yrkesskade, men det mente Trygderetten.
Nettverk 07.12.2021
Reisetid som arbeidstid er blant kravene fra tillitsvalgte i energibransjen før lønnsoppgjøret i 2022.
Nettverk 07.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt