Hva betyr dette for norsk matproduksjon framover, spurte Nofimas administrerende direktør Øyvind Fylling-Jenssen på Kraftfôrmøtet.
I norske frysedisker allerede
- Allerede i dag finner vi Beyond Burger og Impossible Burger i frysedisken til norske dagligvarebutikker. Begge kjøtterstatningsprodukter basert på henholdsvis erte- og soyaprotein, noe vi kommer til å få mer av framover. Her gjelder det å følge med. Utviklingen av alternativer til dagens kjøttproduksjon går i et vanvittig tempo, påpekte Fylling-Jenssen, og viste til valgresultatet ved årets kommunevalg som nok et betydningsfullt innspill i denne debatten:
- Resultatene fra årets kommunevalg, der klima, miljø, dyrevelferd og bærekraft seiler opp som noen av de viktigste temaene, understreker bare viktigheten av å være tett på.
Matproduksjon som ett system
Tallenes tale er klar. Den globale matproduksjonen må øke med 60-70 prosent for å kunne brødfø hele verdens befolkning fram mot 2050.
Verden trenger mer animalsk,