AddToAny

La ned avdelingen for to år siden - nå bygger TV 2 på ny opp politisk avdeling

ARENDAL (Kampanje): Mediehuset fortsetter å trappe opp satsingen på nyheter.
Saken blir oppdatert.

I forbindelse med den store kuttprosessen i TV 2 der kanalen måtte gå til det dramatiske skritt å kutte opp mot 200 årsverk, besluttet TV 2-sjef Olav T. Sandnes å legge ned politisk avdeling i TV 2.

På den årlige hagefesten til TV 2 i forbindelse med Arendalsuka, kunne Sandnes fortelle at han på nytt oppretter en egen politisk avdeling i TV 2.

- Vi oppretter igjen politisk avdeling i TV 2. Det vet jeg er noe mange av dere som er her er opptatt av, sier Olav T. Sandnes til de rundt 100 gjestene fra både politikken, mediebransjen og PR-byråene.

Nå skal kanalen på nytt ansette en politisk leder for å igjen bygge opp politisk journalistikk som et eget fagområde. Den foreløpige siste politiske lederen i TV 2 var Tor Godal som i sluttet i kanalen i mai i fjor etter 18 år i kanalen.

- Avdelingen ble lagt ned i forbindelse med nedbemanningen i TV 2 for to år siden. Vi hadde en innenriksavdeling og en politisk avdeling og besluttet å slå de to avdelingene sammen til én, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje.

Skal finne ny leder Nyhetsredaktøren sier at selv om kanalen har hatt politiske journalister også de siste to årene, så blir det en endring når TV 2 skal ut å finne en ny leder for politisk avdeling.

- I tillegg styrker vi den poltiske journalistikken med ett ekstra årsverk, samtidig som de journalistene som jobber med politikk flytter tilbake til den nye avdelingen, sier hun.

Solbrække regner med at det vil jobbe drøye ti personer i avdelingen når den er fullt oppbemannet, hvorav økningen blir på to.

Men det er ikke bare den politiske journalistikken som TV 2 satser. Mediehuset styrker i tillegg nyhetsjournalistikken med ytterligere tre årsverk. Totalt styrker dermed Solbrække nyhetsredaksjonen med fem årsverk.

- Det er en ganske stor satsing vi gjør nå. Det er fantastisk gledelig. Vi har vært gjennom en ganske tøff runde etter nedbemanningen som har vært nødvendig. Nå opplever vi at vi kan satse friskt igjen.

- Er det avtalen med staten som gjør at dere kan satse mer?

- Det er klart at avtalen med staten gjør at vi kan styrke journalistikken vår og det har vi sagt at vi skal gjøre, sier nyhetsredaktøren.

Image-text:

På hagefest:

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække og TV 2-sjef Olav T. Sandnes inviterte denne uken til fest under Arendalsuka. Der slapp de to nyheten om at mediehuset skal bygge opp politisk avdeling igjen. Foto: Eivor Eriksen.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Det viser ferske tall fra Virke.
Kampanje 08.12.2019
Drar også frem den gamle anklagen om at NRK er ARK.
Kampanje 06.12.2019
Anja Palmer Skagestad bryter en lang vinnerrekke med «hvite menn som pusher 50».
Kampanje 06.12.2019
- Vi tror at ekte historier engasjerer mest, sier Lars Eia Kirkholm i JCP, som står bak reklamefilmen.
Kampanje 06.12.2019
Norsk Redaktørforening er «godt fornøyd» med forslaget.
Kampanje 06.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt