AddToAny

- La ikke barnet ditt leke på et lekeland uten tilsyn, råder brannforsker

- La ikke barnet ditt leke på et lekeland uten tilsyn, råder brannforsker
I en ny rapport slås det alarm om brannsikkerheten i lekeland og aktivitetssenter.
Forskere ved RISE Fire Research i Trondheim har gjennomført en studie der de har evaluert brannsikkerheten i leke - og aktivitetsenter som lekeland, trampolinesenter og turnhaller.

Diss e er ikke godt nok rustet mot brann, er forskernes klare konklusjon.

(Foto: RISE)

- Hold øye med barnet

Forskningsleder Christian Sesseng innrømmer at han er overrasket over det de har funnet.

Han vil likevel ikke kalle disse bygningene for direkte brannfarlige. Han vil heller ikke fraråde folk å ta med ungene sine til slike steder.

- Det vi kan si ut fra denne rapporten er at det er dårlig dokumentasjon for at disse virksomhetene er brannsikre. Jeg vil derfor anbefale foreldre å holde øye med barna sine når de er på slike senter, sier Sesseng til forskning.no.

Forskerne har gått gjennom brannkonseptet til ni ulike aktivitetssenter.

Et brannkonsept er et dokument som beskriver alle branntekniske forhold ved en bygning. I tillegg har de studert tilsynsrapporter fra brannvesenet.

Barn kan bli distrahert eller gjemme seg når alarmen går

De største utfordringene er at de som besøker leke - og aktivitetsenter er en annen gruppe enn de som vanligvis besøker offentlige bygg, mener Sesseng.

- Flertallet er barn. Ofte er mange hundre barn samlet under samme tak. Disse leker ofte på egen hånd mens mor og far sitter i k

Les mer

Flere saker fra forskning.no

KRONIKK: Det er all grunn til å tro at partnervolden øker i koronakrisen. Samtidig har tilbudene for de som utsettes for partnervold blitt redusert.
forskning.no 06.04.2020
Å bade ofte i badekar har sammenheng med en lavere risiko for å dø av hjertesykdom eller hjerneslag, tyder en ny studie på. - De som bader ofte, kan være sprekere enn andre i utgangspunktet, påpeker hjertelegen Wasim Zahid.
forskning.no 06.04.2020
Helene Ingierd (46) blir ny direktør i De nasjonale forskningsetiske komiteene (FEK). Ingierd er statsviter, og har bred erfaring fra komitésystemet.
forskning.no 06.04.2020
Kartlegger hva folk gjør og hvem som blir smittet, men kan ikke gi svar på hvordan koronaviruset sprer seg.
forskning.no 06.04.2020
Mange eldre sitter nå i sine hus og leiligheter og tør ikke å gå ut i frykt for å bli smittet av koronaviruset. Forskere er redd for at langvarig inaktivitet vil få store konsekvenser, både for dem og samfunnet.
forskning.no 06.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt