Kjøkkenskriveren
04.05.2021
Honning kan brukes til mer enn på brødskiva og i teen, skriver Knut Tisthal, salgs- og markedssjef hos Honningscentralen i forordet til boka om honning. Her er et knippe oppskrifter fra boka til inspirasjon.
LAKS MED FJELLHONNING OG SØTPOTETPURÉ
INGREDIENSER:
500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben 2 søtpoteter 2 appelsiner 2 ss fjellhonning 3 ss akasiehonning 1 brokkoli, oppskåret 1 blomkål, oppskåret Saften av en hel sitron Pepper Rapsolje
FRAMGANGSMÅTE:
Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper. Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon. Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer fjellhonning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken. Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen. Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.
HONNINGMARINERT, TJUVSLAKTA HJORT MED POTETMOS, ROTFRUKT OG KJØTTSJY
I 1996 tok familien Bræk over delikatessebutikken Fenaknoken, som i dag holder til i Tordenskiolds gate i Oslo. Eirik Bræk har en spesiell forkjærlighet for norsk honning.
ING
Gå til medietINGREDIENSER:
500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben 2 søtpoteter 2 appelsiner 2 ss fjellhonning 3 ss akasiehonning 1 brokkoli, oppskåret 1 blomkål, oppskåret Saften av en hel sitron Pepper Rapsolje
FRAMGANGSMÅTE:
Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper. Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon. Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer fjellhonning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken. Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen. Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.
HONNINGMARINERT, TJUVSLAKTA HJORT MED POTETMOS, ROTFRUKT OG KJØTTSJY
I 1996 tok familien Bræk over delikatessebutikken Fenaknoken, som i dag holder til i Tordenskiolds gate i Oslo. Eirik Bræk har en spesiell forkjærlighet for norsk honning.
ING