AddToAny

LA DET SUMME PÅ KJØKKENET

LA DET SUMME PÅ KJØKKENET
Honning kan brukes til mer enn på brødskiva og i teen, skriver Knut Tisthal, salgs- og markedssjef hos Honningscentralen i forordet til boka om honning. Her er et knippe oppskrifter fra boka til inspirasjon.
LAKS MED FJELLHONNING OG SØTPOTETPURÉ
INGREDIENSER:
500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben 2 søtpoteter 2 appelsiner 2 ss fjellhonning 3 ss akasiehonning 1 brokkoli, oppskåret 1 blomkål, oppskåret Saften av en hel sitron Pepper Rapsolje
FRAMGANGSMÅTE:
Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper. Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon. Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer fjellhonning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken. Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen. Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.

HONNINGMARINERT, TJUVSLAKTA HJORT MED POTETMOS, ROTFRUKT OG KJØTTSJY
I 1996 tok familien Bræk over delikatessebutikken Fenaknoken, som i dag holder til i Tordenskiolds gate i Oslo. Eirik Bræk har en spesiell forkjærlighet for norsk honning.

ING
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt