AddToAny

LA DET SUMME PÅ KJØKKENET

LA DET SUMME PÅ KJØKKENET
Honning kan brukes til mer enn på brødskiva og i teen, skriver Knut Tisthal, salgs- og markedssjef hos Honningscentralen i forordet til boka om honning. Her er et knippe oppskrifter fra boka til inspirasjon.
LAKS MED FJELLHONNING OG SØTPOTETPURÉ
INGREDIENSER:
500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben 2 søtpoteter 2 appelsiner 2 ss fjellhonning 3 ss akasiehonning 1 brokkoli, oppskåret 1 blomkål, oppskåret Saften av en hel sitron Pepper Rapsolje
FRAMGANGSMÅTE:
Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper. Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon. Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer fjellhonning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken. Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen. Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.

HONNINGMARINERT, TJUVSLAKTA HJORT MED POTETMOS, ROTFRUKT OG KJØTTSJY
I 1996 tok familien Bræk over delikatessebutikken Fenaknoken, som i dag holder til i Tordenskiolds gate i Oslo. Eirik Bræk har en spesiell forkjærlighet for norsk honning.

ING
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

for å forebygge hjertesykdom som å spise andre nøtter. Siden peanøtter generelt koster mindre enn for eksempel mandler og pistasjnøtter, passer de fint inn i måltider på budsjett.
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
Gunnar Hvarnes (foto) blir ny Culinary Director i Compass Group Norge AS fra 1. juni.
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
Som første storskala-produsent i norsk dagligvare, har Gårdsand nå et helhetlig kyllingkonsept med fôr helt fritt for importert soya.
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
En skive loff som bugner av reker og tilbehør er en av de matrettene som virkelig roper sommer!
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
Nr. 3-2021
Kjøkkenskriveren 29.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt