AddToAny

Lønnsdiktat i Egmont: - Opprørt og misfornøyd

- Opprørende at ikke Egmont gir et godt nok og fortjent lønnstillegg i år, sier klubbleder.
Lønnsforhandlingene i Egmont endte torsdag med lønnsdiktat. Det bekrefter klubbleder Harald Grevskott overfor Journalisten. Diktatet er på 3,6 prosent med en redaktørpott på 2250 per årsverk.

Med en konsumprisindeks som i løpet av året kan nærme seg 6 prosent, mener Grevskott at deres opprinnelige krav på 5,4 prosent var moderat.

- Vårt siste skriftlige krav var 4,4 prosent, og vi var villige til å bevege oss videre. Vi er opprørte og misfornøyd, sier han til Journalisten.

Matpriser spiser halvparten

Det siste tilbudet fra ledelsen var under frontfaget, som ble forhandlet frem før den enorme prisstigningen, sier Grevsott.

Når økningen av matpriser utgjør 1100 kroner ekstra i måneden for en vanlig barnefamilie, vil matpriser alene spise opp over halvparten av det som endte som diktat, sierklubblederen.

- Vi har vært gjennom en rekke nedbemanninger og har en erfaren, dyktig, fleksibel og dedikert arbeidsstokk. Vi anerkjenner at Egmont som magasinutgiver opplever utfordringer knyttet til papirpriser, men vi er en stor bedrift som går godt.

- Ikke godt nok

I kroner endte oppgjøret i Egmont på litt over 25.600 kroner. Det inkluderer redaktørpotten på 2250 kroner per årsverk som ledelsen står fritt til å distribuere til de ansatte. Grevskott sier at de er imot redaktørpotten, da de 2250 kronene tas fra hver arbeidstakers oppgjør og ofte redistribueres litt tilfeldig.

Samtidig er han skuffet over at Egmonts oppgjør er betraktelig lavere enn endre oppgjør som ble fremforhandlet før prisstigningen i sommer.

- Både i Nettavisen, P4 og NRK har man ligget på rundt 28.000 kroner før over 6 prosent prisstigning i sommer. Vi synes det er opprørende at ikke Egmont gir et godt nok og fortjent lønnstillegg i år, sier Grevskott.

Image-text:

Egmont gikk til lønnsdiktat etter forhandlinger med NJ-klubben.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dette er Solbergs første kunstutstilling. - Jeg ville ikke vært meg om jeg ikke utforsket andre måter å fortelle historier på.
Journalisten 29.09.2022
Nå er Gro Holm på plass i Moskva, men hun fikk ikke med seg alt utstyret.
Journalisten 29.09.2022
Vil ikke inn i kulturkrigen. Onsdag ble kulturavisen Tidens ånd lansert. Avisen skal tilby reportasjer, anmeldelser, nyheter, essays og artikler om kultur i inn- og utlandet. Det er Ida Wammer som skal være ansvarlig redaktør.
Journalisten 29.09.2022
Retten tok «vanskelig avgjørelse» om at samme begrensninger må gjelde for all presse i saken.
Journalisten 29.09.2022
Ragna Aarli mener dagens regelverk er utdatert. På oppdrag fra Justisdepartementet har jusprofessor Ragna Aarli utredet og foreslått en rekke endringer i dagens regler for innsyn i straffesaker.
Journalisten 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt