AddToAny

Kulturbransjen i demonstrasjon mot pandemitiltak - ministeren lå hjemme med korona

- Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for tredje gang på 22 måneder, het det i oppropet.
Representanter for kulturbransjen demonstrerte onsdag utenfor Stortinget mot det de mener er urimelige og uforholdsmessige koronatiltak. Det er teaterselskapet Scenekvelder som har tatt initiativ til demonstrasjonen.

- Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen. Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for tredje gang på 22 måneder, uten at vi blir ivaretatt på en tilstrekkelig god nok måte. Vi kan ikke godta dette lenger, heter det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen.

Kulturministeren koronasyk

Planen var egentlig at kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) skulle møte demonstrantene foran stortinget, men onsdag formiddag kunne Dagbladet melde hun har blitt koronasmittet.

- Jeg har testet positivt med tre vaksinedoser i kroppen og korrekt avstand til folk. Dette illustrerer at viruset fortsatt er med oss. Det er ekstremt viktig at vi som smittes ikke smitter andre, sier hun til avisen.

Og legger til:

- Her ligger jeg med feber og hodepine, og får dessverre ikke møtt kulturlivet i dag.

Torsdag oppjusterte regjeringen antallsbegrensningen fra 50 til 200 personer men det er ikke godt nok, mener flere i kulturlivet.

Kulturministeren har sagt til NRK at hun håper å kunne øke publikumstallet enda mer i løpet av uken, men har foreløpig ikke fulgt opp med noe konkret.

I en pressemelding skriver Scenekvelder at de mener det ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for regelen om antallsbegrensninger og heller ikke støtteordninger som garanterer for sektoren.

- Vi er de første arenaene som stenges ned, og de siste som blir åpnet opp, uten at det foreligger smittefaglig grunnlag som tilsier at det er mer fare for smitte hos oss enn hos andre. Det er nok nå. Vi kan ikke lenger bære byrden for manglende helse- og sykehuskapasitet i dette landet, sier produsent Karianne Jæger i Scenekvelder.

Virke: - Tålmodigheten over

Arbeidsgiverorganisasjonen Virke var også representert på demonstrasjonen og holdt appell.

- Regjeringen viser liten tillit til kulturbransjen ved å begrense deres mulighet til å ha publikum. Dette er en bransje som er først til å stenges, og sist til å åpnes. Vi får heller ikke klare svar på hvorfor. Da blir det ikke bedre når støttetiltakene er uforutsigbare og kommer sent på plass. Tålmodigheten er over, sier Rhiannon Hovden Edwards, leder for kultur og opplevelser i Virke.

Image-text:

Demonstrasjon:

Kulturlivet demonstrerte utenfor Stortinget onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Nå kan vi tilby utvidede kommunikasjonsprosesser på høyt plan, sier gründer i A2N.
Kampanje 20.05.2022
Byrået skal hjelpe svenske Klättermusen med blant annet lansering av fremtidige kolleksjoner på det internasjonale markedet.
Kampanje 20.05.2022
Mens kun 400.000 sveipet innom TV 2s 17. mai-sendinger.
Kampanje 20.05.2022
- Kanskje de skjønner at behandlingen av klagene ikke var god nok, når kritikken fortsetter og antallet klager er enda større, sier Kim René Hamre.
Kampanje 20.05.2022
Begynner i stedet i oppstartsselskapet og shoppingplattformen Brandbassador.
Kampanje 20.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt