AddToAny

KS-oppgjøret: - Rikslønnsnemnda er uansvarlig

2,7 prosent i lønnsramme. Slik endte årets KS-oppgjør. - Rikslønnsnemnda er en slags ankeinstans, men gjør som KS påstår til punkt og prikke. Hele systemet oppleves som rigga, sier NSFs leder Lill Sverresdatter Larsen.
Det gikk som de fleste ventet: Det blir ikke noe ekstra til kommuneansatte sykepleiere som i vår streiket for en større lønnsramme enn ansatte i privat sektor.

Rikslønnsnemnda kom i dag, 21. september, med sin kjennelse i tvistesaken mellom Unio og KS: En lønnsramme på 2,82 prosent, tilsvarende det KS tilbød før streiken. Det er altså det endelige resultatet i årets lønnsoppgjør.

Unio er Norsk Sykepleierforbunds (NSF) hovedorganisasjon. KS er kommunenes arbeidsgiverorganisasjon.

- Overrasket over at nemnda er så uansvarlig

- Resultatet ble vel slik også du forventet?

- Ja, det var ikke så overraskende. Men jeg er på en måte overrasket over at Rikslønnsnemnda er så uansvarlig, gitt de sentrale posisjonene medlemmene har, sier Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Se hvem som er medlemmer i nemnda lenger nede i saken.

- Dessuten er vi blitt straffet for å streike ved at virkningspunktet for avtalen er satt til streikens slutt, sier Larsen.

Altså 4. juni, og ikke 1. mai, slik det ellers ville vært.

4. juni ble sykepleierstreiken i kommunesektoren avblåst med tvungen lønnsnemnd. Da hadde sykepleiere og andre yrkesgrupper i Unio kommune streiket i en drøy uke, siden 27. mai.

- Problemet er like stort som det vi streiket for

- Den frivillige lønnsnemnden for Spekter-oppgjøret konkluderte annerledes og lot virkningstidspunktet forbli 1.mai?

- Ja, den ga ikke straff for streik på sam

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Det har kommet nye internasjonale etiske retningslinjer for sykepleiere. De sier at sykepleieren også har et globalt ansvar. For professor Berit Støre Brinchmann betyr det mer ulydige og samfunnsengasjerte sykepleiere.
Sykepleien 24.10.2021
Et leirbål i Bergenspsykiatrien er sluknet: Liv Mellesdal døde 18. september 2021. Hun ble 65 år gammel.
Sykepleien 24.10.2021
- Jeg har vært fri for selvskading i snart seks år. Det har ikke vært lett, men jeg har fått hjelp. Så til deg som skal hjelpe sånne som meg: Vi er ikke alltid emosjonelt i stand til å ta fornuftige valg selv, skriver innleggsforfatteren.
Sykepleien 23.10.2021
De har langvakter for å kunne jobbe heltid. Sykepleiere er i et eget team, mens helsefagarbeiderne styrer avdelingene. Det nye sykehjemmet har organisert seg på en ny måte.
Sykepleien 23.10.2021
- Mange kommuner lyser ut stillinger nærmest på autopilot uten at bemanning og kompetansebehov blir vurdert, skriver Mari-Ann Benonisen.
Sykepleien 22.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt