AddToAny

KRONIKK: Akademisk språk eller språkmakt?

KRONIKK: Akademisk språk eller språkmakt?
Det er ikke slik at de fleste vi slipper inn er for dårlige i engelsk. Det er nærmere slik at de er mye flinkere enn de fleste middelmådige norske byråkrater.
Jeg synes faktisk dette urimelige språktestkravet er både flaut og unødvendig, skriver Uniforum-skribent Johanne Sundby.

K R O N I K K

Da jeg var ung - og det er lenge siden- sa vi: Snakk dialekt og skriv nynorsk. Jeg snakker oftest en bred Oslo/Østland dialekt fordi jeg vokste opp og har jobbet mellom Oslo og Telemark for det meste; og jeg fikk brevene mine til morfar sendt i retur, pent rettet til det han kalte riksmål. Jeg lærte å skrive både bokmål og nynorsk, og ble tidlig helt grei i engelsk fordi jeg fikk et «high school» år i Texas. Ett år uten å snakke ett ord norsk - det hjalp!

Og så er vi gode i engelsk, så vi kan publisere på begge språk, om vi må

Mitt instruksjonsspråk i all skolegang og alle studier har vært norsk. Det er et spr

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Marte Spurkland skrev en bok med sin far, professor Terje Spurkland. Den er en innføring i norsk språkhistorie og runespråket, men også en bok om å være pårørende til en som skal dø.
Uniforum 22.01.2020
Venstre-leiar Trine Skei Grande kan bli kunnskapsminister i ei ny samansetjing av regjeringa. Det melder VG som har opplysningane frå ei sentral kjelde som kjenner til kva Venstre prioriterer.
Uniforum 22.01.2020
Høgskolen i Innlandet har 14 sjefer med lønn på over en million kroner, skriver Forskerforum som har avisa Østlendingen (bak betalingsmur) som kilde. Avisa har fått tilgang til lederlønningene ved Høgskolen i Innlandet.
Uniforum 21.01.2020
Skal vi bedrive fremragende forskning, utdanning og innovasjon, så er det å ta fra oss råderetten over egne bygg en dårlig ide. Det mener fem studentledere om forslaget om å overdra universitetseiendommer til Statsbygg.
Uniforum 21.01.2020
Å tillate bearbeidelser av akademiske publiseringer kan bryte med akademisk frihet, konkluderer ny rapport.
Uniforum 21.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt