AddToAny

Kritiserer Arbeiderpartiets barnehageinnstramminger: - Skal man straffe en hel sektor for noen uheldige hendelser?

At barnehager eller sunne bedrifter går med overskudd, er et tegn på god drift, mener Høyres barnehagepolitiske talsperson Kari-Anne Jønnes.
Ord som «kvalitet» og «kompetanse» brukes omtrent like hyppig når Arbeiderpartiet og dets «hovedmotstander» Høyre omtaler barnehager. Så når Arbeiderpartiets Tonje Brenna også erkjenner behovet for private barnehager, hva er egentlig forskjellen på de to partiene?

Høyres barnehagepolitiske talsperson Kari-Anne Jønnes mener partiene har en ulik oppfatning av hva som er likebehandling mellom private og kommunale barnehager. Det kommer blant annet fram når Brenna mener det er bra å ta grep som gjør at det ikke lønner seg å være en del av en kjede,ifølge Jønnes.

- Mitt ønske fra Arbeiderpartiet er større fokus på kvalitet og innhold, og mindre på hvem som driver. Et tydelig fokus framover på at vi trenger alle barnehager, og å sørge for like og rettferdige vilkår, i tråd med hvordan barnehagesektoren ser ut i dag.

- Byråkrati

Hun forteller at det for Høyre er viktig å sikre foreldrene valgfrihet og å sørge for likebehandling av alle barnehager, uavhengig av om de er i offentlig eller privat eie.

- Det viktigste er at barna har en god og trygg barnehage som skaper gode oppvekstvilkår. Barna skal ha det like godt i private barnehager og offentlige barnehager, og det er kvalitet

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Med den digitale Ruteplanleggeren har de ansatte i hjemmetjenesten i Bø fått bedre tid til pasientene. - Det er forutsigbart og godt. Det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å åpne og se ruta mi, sier Jorun Jensen.
Fagbladet 08.12.2022
O} Halodi Robotics Er du klar for å få en robot som kollega? Ja, lyder svaret fra helsefagarbeider Fredrik Warhuus. Han har jobba med roboten «Eve». 50/0 Eve ruver 185 centimeter over bakken og veier cirka 80 kilo.
Fagbladet 08.12.2022
Dei får pengar frå skattebetalarane og foreldre. Nokre eigarar har over ein halv milliard i formue og 20 millionar kroner i inntekt.
Fagbladet 08.12.2022
Ap og Sp lekker mest til Høyre. Det er uvanlig store bevegelser blant velgerne nå, understreker valgforsker.
Fagbladet 08.12.2022
Nordmenn har lurt på alt fra Putin til pinse i 2022. Likevel er det noe som er urelatert til krig, som har vekket mest nysgjerrighet.
Fagbladet 07.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt