AddToAny

Kripos og Ernö vil vekke ungdommen: - Gjør seg selv til lovbrytere

Kripos og Ernö vil vekke ungdommen: - Gjør seg selv til lovbrytere
Film om Kaisa (15) skal bevisstgjøre ungdom på hva som er «delbart».
Kripos har startet en offensiv kampanjeperiode der man i løpet av de neste månedene skal besøke ungdomsskoleelever og deres foreldre over hele landet. Med seg i kofferten har de undervisningsopplegget «Delbart?» som er utviklet av Kripos har Ernö i samarbeid med WergelandApenes og Kripos.

- Vi så gjennom statistikk og undersøkelser at ungdom deler nakenbilder, samtidig som de ikke har nok kunnskap om lovverk og konsekvenser. De gjør seg selv til lovbrytere uten å vite at det de gjør er ulovlig, og den ulovlige bildedelingen får store konsekvenser for den som er avbildet. Denne utviklingen ønsker vi å forebygge og «Delbart?» er en viktig del av dette arbeidet, forteller politioverbetjent Hanne Andreassen ved seksjon for bekjempelse av internettrelaterte overgrep, som er en del av Kripos' nye nasjonale cyberkrimsenter.

Teamet hos reklamebyrået Ernö forteller at det var viktig å finne en løsning som ga temaet den oppmerksomheten og engasjementet de mener det fortjener.

- Ungdommer stiller stadig høyere krav for å gi deg oppmerksomheten sin. Derfor valgte vi å foreslå et opplegg der elevene får se en historie hentet fra virkeligheten, og engasjere seg i tematikken via noe de mer enn gjerne vier oppmerksomhet til: Sin egen mobil, sier teamet Silje Bruvik og Eirik Burhol. Vegard Urke har vært rådgiver.

I opplegget møter elevene Kaisa - en 15 år gammel jente som opplever sitt verste mareritt. Historien er basert på ekte hendelser, og tydeliggjør hvor raskt spredning skjer. Filmen, som er produsert av Ferdi Film.

I tillegg til materiellet som brukes i klasserommet, er det laget flere kortere filmer og plakater som skal trigge interesse for arrangementet på forhånd gjennom sosiale medier og på skolens egne flater.

I løpet av de første dagene etter lanseringen har «Delbart?» nådd ut til flere hundre tusen unge og voksne gjennom sosiale medier og nærmere 80.000 har allerede besøkt nettsiden www.politiet.no/delbart.

Se filmen her:

Image-text:

Ikke akkurat selfie:

I en ny film og undervisningsopplegg fra Kripos følger vi 15 år gamle Kaisa etter at hun har sendt et nakenbilde av seg selv til en jevnaldrende gutt.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Try gikk av med seieren i IKEAs byråkonkurranse
Kampanje 23.08.2019
- Vi føler et stort ansvar når vi nå tar på oss oppgaven, sier han.
Kampanje 23.08.2019
Toppsjef ser ingen mørke skyer, men advarer mot et «møkkakvartal» etter sommeren.
Kampanje 23.08.2019
- Vi skal ikke styre private bedrifters stavemåte, men staten kan vi gjøre noe med, sier Grande.
Kampanje 23.08.2019
Cecilie Skog er dugnadens ambassadør og deltar i både planleggingen og gjennomføringen av arrangementet
Kampanje 22.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt