AddToAny

Krever at ny regjering stopper forskrift om egenbetaling. - Dette er drøyt rett og slett

Forskerforbundets leder, Guro Lind, er ikke fornøyd med arbeidet Henrik Asheim gjør i innspurten som statsråd.
Guro Lind er leder av Forskerforbundet. Hun reagerer kraftig på at regjeringen i hurtigtempo har lansert ny forskrift om egenbetaling.

- Vi er sterk kritisk til forskriften og ikke minst hastverksarbeidet som er gjort. Det er drøyt rett og slett, sier Lind til Khrono.

Statsråd Henrik Asheim er uenig i kritikken og mener at forskriften er «et lenge varslet grep».

Forbundsleder Guro Lind krever at en ny regjering stanser egenbetalingsforskriften, slik at den ikke trer i kraft fra januar 2022.

- I stedet bør den se finansieringen av etter- og videreutdanning i sammenheng med hele finansieringssystemet, jamfør finansieringsutvalget som er satt ned. Om nødvendig må dette utvalgets mandat justeres, sier Lind til Khrono.

Tok dissens i mai

I mai ble det såkalte arbeidslivsrelevansmeldingen diskutert i Stortinget. Et viktig element i meldingen, og i debatten rundt meldingen, handlet om egenbetalingsforskriften.

Et resultat ble forslag til ny forskrift og høringsfristen var 27. juli. På rekordtid har departementet behandlet innspillene og mandag denne uken kom den nye forskriften, kun få uker før en ny regjering er på plass.

En forskrift den daværende rødgrønne mind

Les mer

Flere saker fra Khrono

Flere ansatte ved Folkehelseinstituttet oppfordret professor Nina Langeland til å endre deler av konklusjonen hennes om barnesmitte.
Khrono 26.10.2021
Forskningsformidling kan ta mange former, og vi har ikke gode registre for omfanget av formidling til allmenheten over tid.
Khrono 26.10.2021
Er det virkelig god vitenskapelig praksis å samle inn og publisere observasjonsdata om innsatte og fengselsansatte uten at disse har gitt informert samtykke til det?
Khrono 26.10.2021
Jessheim-karen Don Emini er på plass i Serbia for å delta i VM i boksing. Med seg i sekken har han skolebøkene fra Universitetet i Oslo (UiO).
Khrono 26.10.2021
Høgskulen i Volda fekk tysdag endeleg nøklane til sitt flunkande nye mediebygg. Sjå opningsseremonien her.
Khrono 26.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt