AddToAny

Koronatid: - Jeg håper vi kan ta med oss noe av dette videre

Koronatid: - Jeg håper vi kan ta med oss noe av dette videre
Ragnhild Fosnæs er helsesykepleier på Sinsen skole. Med pandemien fikk hun plutselig en annerledes jobb.
Nå sitter hun og svarer på koronatelefonen, som Oslo kommune opprettet 9. mars.

- Jeg synes det er fantastisk å se hvordan mennesker kaster seg rundt, bidrar og lager nye systemer i full fart for at dette skal gå rundt, sier hun.

- Det er noe jeg håper vi tar med oss videre fra en absurd situasjon.

Kan få råd om korona

Koronatelefonen er opprettet for å bistå legevakten. Hit kan de som mistenker at de er smittet, ringe for å få råd.

De som er veldig syke, skal ikke ringe koronatelefonen, men til legevakttelefonen 116117 eller nødnummeret 113.

Telefonen er bemannet på dag og kveld og besvarer i underkant av 1000 telefoner i døgnet.

Teknisk sett er Fosnæs beordret, men hun sier hun ble spurt.

- Hva tenkte du da?

- Jeg tenkte: Det er såpass.

Hun forklarer:

- Dette var før regjeringen kom med restriksjonene om ikke å reise til utlandet og før skolene ble stengt.

Spørsmålet fikk henne til å forstå alvoret.

- Det er en pandemi, og det er tragisk for dem som blir rammet. Men det oppleves trygt å se hvor mange som hiver seg rundt for å få ting til å gå. Det gjelder ikke bare helsepersonellet som sitter og svarer, men også andre typer personell, som de som ordner det tekniske.

Et stort arbeid

Ragnhild Fosnæs er én av 70 som svarer på koronatelefonen. De aller fleste er sykepleiere, men det er også mange medisinstudenter og sykepleierstudenter, i tillegg til vernepleier, sosionom og to ergoterapeuter.

Lederen for tjenesten, Stine Eugenie Hansen, jobbet som helsesykepleier i bydel Alna da hun ble spurt om å jobbe for koronatelefonen.

- Det har vært et stort og omfattende arbeid, forteller hun.

- Jeg vet ikke om j

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Andrzej Gorecki er sykmeldt, men får ikke sykepenger. Han forstår ikke hvorfor.
Sykepleien 20.02.2024
Kanskje er det alderen, men jeg klarer bare ikke å mønstre den store begeistringen for den siste kunstig intelligens-bølgen.
Sykepleien 06.12.2023
Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt