AddToAny

- Kontinuerlig forbedringsarbeid gir resultat

- Kontinuerlig forbedringsarbeid gir resultat
Stavanger universitetssykehus har tildelt HABI as den største avtalen i ventilasjonsselskapets historie. Hvordan har familiebedriften lyktes i noe slikt?
Av Inger Anita Merkesdal

- Hvis du i en utviklingsprosess sier at du er fornøyd med det du holder på med, så er du i en tilbakegang. Du kan aldri stanse utviklingsarbeidet ditt, sier Helge Bie bestemt. Han er styreleder og eier i HABI as, et ledende firma innen ventilasjon og fasadebekledning. - Vi har en filosofi om at innen alt vi holder på med, skal vi endre 10 prosent per år.

- 10 prosent? Er ikke det mye?

- Jeg har lyst til å si 20. Alt vi arbeider med er i forandring. Derfor er det å forandre seg en konstant øvelse for oss.

En formidabel utvikling

Hovedkontoret ligger på Forus, mellom Stavanger og Sandnes. HABI var i 1982 den første håndverkerbedriften som etablerte seg på Forus, den andre totalt. Da het selskapet Harald Bie. Styreleder Helge Bie er fjerde generasjons blikkenslager i den 175 år gamle familiebedriften. Nylig signerte selskapet en prestisjefylt kontrakt med Stavanger universitetssykehus (SUS2023). Prestisjefylt fordi kontrakten er på over 80 millioner kroner, men kanskje enda viktigere - fordi sykehuset er en usedvanlig krevende kunde. Vi kommer tilbake til det. Firmaet Harald Bie ble etablert i 1845 av den 16 år gamle kobber- og blikkenslageren Jon Jonassen Bie. Han var oldefaren til dagens styreleder, som overtok i 1967. Nå er bedriften et konsern, som også omfatter utleie av eiendom og eiendomsutvikling i inn- og utland.

Historisk ballast

På fagsiden har HABI en to-delt virksomhet. Den ene delen er rettet mot ventilasjon, den andre mot tak og fasade. De samme maskinene og folkene er involvert i begge arbeidsområdene, men noen har spesialisert seg innen tak og fasader, andre innen ventilasjon. - Det er langt enklere å lære å montere luftkanaler enn å arbeide med tak og fasade, tipser Bie om. Helge Bies døtre Beate og Anne Christine Bie er med i ledelsen i HABI. Daglig leder er Tor Ove Jørgensen. Styrelederens kontor er preget av historien, med bilder av barn - og tre barnebarn - i hyllene, og forfedrene på veggen. Ved døren henger en

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

BRANSJEKOMMENTAR: - På andre områder i vårt samfunn fører lovbrudd til konsekvenser og sanksjoner. For våtrom gjør Tingretten unntak fra dette prinsippet.
VVS Aktuelt 26.05.2020
Erichsen & Horgen har sammenlignet klimagassutslipp knyttet til rørsystemer i prosjektet Økern Portal.
VVS Aktuelt 26.05.2020
Vi har foretatt et dypdykk ned i Byggfakta sin prosjektdatabase, ved hjelp av statistikkverktøyet LiveStat, for å se hvordan bygg- og anleggsmarkedet anno 2021 blir.
VVS Aktuelt 26.05.2020
I en krevende tid med et til dels nedstengt Norge inngår rørleggerkjeden VB og Toma Eiendomsdrift samarbeid om drift og vedlikehold av de eiendommer Toma forvalter.
VVS Aktuelt 25.05.2020
- Utnytt plassen på badet med dusjvegger og speil skreddersydd for akkurat ditt baderom, med svarte detaljer og runde former om du ønsker å følge baderomstrendene for 2020.
VVS Aktuelt 25.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt