AddToAny

Konkursboet Gresvig kjøpes opp - fortsatt usikkerhet for mange av de ansatte

Konkursboet Gresvig kjøpes opp - fortsatt usikkerhet for mange av de ansatte
Det har vært mye usikkerhet for de ansatte i Gresvig-gruppen etter at sportskjeden ble begjært konkurs 3. februar. Mandag inngikk Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS en avtale med konkursboet Gresvig om å kjøpe opp store deler av eiendelene.
Sportskjeden Gresvig har slått seg konkurs

Selv om deler av konkursboet blir kjøpt opp, er det fortsatt usikkert hvilke butikker som skal bli med videre.

- Vi har ikke fått så mye informasjon enda. Men det vi har hørt er at det er rundt 30 butikker som legger ned i dag, og rundt 20 som er ønsket å ta med videre. Vi er en av de butikkene som ønskes å ta med videre, men det er ikke avklart noe enda, sier klubbleder Stig Tore Sundell i G-Max Skien til HK-Nytt mandag.

Konkurs kom som et sjokk

Ifølge dn.no vil 34 butikker legges ned, og rundt 500 arbeidsplasser gå tapt. Det betyr at 1500 av omtrent 2000 arbeidsplasser blir bevart.

- Vi har hjulpet boet etter beste evne, og det gjør at vi bevarer så mange arbeidsplasser som mulig, sier Lars Kristian Lindberg, toppsjef i det som var Gresvig, til DN.

For de ansatte på G-Max i Skien har hverdagen gått som normalt etter konkursen hos Gresvig. Etter flere uker med normal drift vet de fortsatt ikke hva som kommer til å skje med arbeidsplassene sine.

- Vi føler oss veldig låst i situasjonen og det er stor usikkerhet om hva morgendagen bringer. For oss kom beskjeden om konkursen som et sjokk, men vi har hele tiden vært positive. Nå håper vi at vi får beholde stillingene våre, og blir tatt med videre som en del av konkursboet, sier Sundell i G-Max Skien.

De ansatte i på G-Max Skien skal i et møte mandag kveld for å få finne ut hva som skjer videre med butikken.

Vil sikre jobber

Mange medarbeidere i butikker og på kjedesentralen blir tilbudt videre ansettelse, men det nøyaktige antall butikker og ansatte som videreføres vil blant annet være avhengig av Konkurransetilsynets behandling av overdragelse, samt resultatet av pågående forhandlinger om leiebetingelser med utleiere.

Behandlingstid hos Konkurransetilsynet er ifølge DN.no fem til sju uker.

- Det er svært gledelig at vi nå har lyktes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig, sier O.N. Sunde-eier Olav Nils Sunde via en pressemelding.

- Beklageligvis er det ikke realistisk å videreføre samtlige butikker og funksjoner i den nye strukturen, men gjennom dette bidrar vi til å sikre at et stort antall av våre medarbeidere fortsatt har en jobb å gå til, sier Sunde.

Vil styrke sportskjeden

Blant eiendelene som kjøpes er egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersport-navnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter.

- Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Sport 1- og Intersportbutikkene vil fremover representere to faghandelskjeder som kan ta opp konkurransen med andre aktører i bransjen, med fokus på distribusjon av kjente merkevarer, skriver Gresvig i pressemeldingen.

Det betyr at det nye sportskonsernet vil telle nærmere 350 fagbutikker og en omsetning på rundt fem milliarder kroner.

Mange berørte

Av de 2.200 berørte ansatte er 282 medlemmer i Handel og Kontor. Forbundet har tariffavtale med 23 av butikkene i tillegg til hovedlageret, her jobber det til sammen 150 HK-medlemmer.

- Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på, sa Gresvig-direktør Lars Kristian Lindberg til HK-Nytt da nyheten om nedleggelsen kom ut.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Om du har mye dødtid nå som mange vanlige gjøremål er satt på vent, fortvil ikke. Det finnes mange gode filmer og serier som ikke bare slår i hjel tiden, men som forteller gode historier om arbeidere og fagbevegelsen.
HK-Nytt 27.03.2020
Fredag morgen lanserte regjeringen ved finansminister Jan Tore Sanner (H) første del av den tredje økonomiske krisepakken, som følge av koronakrisa.
HK-Nytt 27.03.2020
Hverdagen er snudd på hodet også for Carina Kristiansen. Til daglig jobber hun på kundesenteret til Sparebank1 Østlandet på Hamar, omgitt av kolleger.
HK-Nytt 27.03.2020
Hjelpepakken innebærer at studentene får utbetalt lån og stipend for mai og juni sammen med utbetalingen for april.
HK-Nytt 27.03.2020
Det er finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) som har mottatt brevet, signert både av representanter fra Virke, Norsk Eiendom, NHO og flere LO-forbund,
HK-Nytt 26.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt