AddToAny

Kompensasjonsordning for frilansere økes med ti prosent: - Jeg syns dette er smålig, sier leder for NJ Frilans

Gir ikke opp kampen om bedre vilkår Denne uken kom regjeringen til enighet om en kompensasjonsordning for selvstendig næringsdrivende og frilansere. Ordningen er forlenget med én måned, til ut mars.
Kompensasjonsgraden vil også økes fra 60 til 70 prosent av inntektsgrunnlaget.

Men Audun Hasvik, leder i NJ Frilans, er bare delvis fornøyd med den nye ordningen.

- Jeg synes dette er smålig. 70 prosent er så klart noe, men jeg syns det er rart at de ikke kunne heve den opp til 80 prosent, sier Hasvik til Journalisten.

Krever lik behandling

Hasvik sier han er provosert over diskrimineringen av frilansere og selvstendige næringsdrivende, og mener disse gruppene bør få samme støtteordning som faste ansatte.

- Frilansere har i utganspunktet mindre inntekt enn fulltidsansatte og lider i stor grad av de økte strømprisene. Det har konsekvenser at frilansere har så lite å rutte med, sier han.

Tidligere i år sendte Hasvik og Hans Ole Rian, leder i Creo, forforeningen for kunstnere og kulturarbeidere, et høringsbrev til Kulturdepartementet der de ba politikerne om å vurdere inntil 80 prosent i kompensasjon for selvstendige næringsdrivende.

- Snakk om småpenger

Hasvik er skuffet over at regjeringen ikke økte kompensasjonsgraden ytterligere.

- Vi ser at nedstengningen har direkte konsekvenser for frilansere som dekker mange av de kulturområdene som rammes. Dette er tap som ikke kan tas igjen. Jeg forstår det ikke, det er snakk om småpenger i forhold til hva pandemien koster myndighetene, sier han.

Hasvik gir ikke opp, og vil fortsette å drive politisk arbeid for bedre vilkår blant selvstendige næringsdrivende, uttaler han.

- Vi ber ikke om å få mer enn andre, men vi kommer ikke til å gi oss før vi får lik behandling.

Image-text:

Audun Hasvik er kun delvis fornøyd med den nye kompensasjonsordningen for frilansere og selvstendige næringsdrivende.

Foto: Kjersti Veel Krauss

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Tar nå grep for å få flere til å søke om støtte til etter- og videreutdanning.
Journalisten 20.05.2022
Kan virke som NRK prøver å kjøpe avlat ved å angripe etikken til Erling Braut Haaland.
Journalisten 20.05.2022
Tok nesten ett år fra første tips om korona-festene til Daily Mirror publiserte første sak.
Journalisten 20.05.2022
Kvinnen bak bildene er nå i russisk fangenskap. De unike bildene produsert av den ukrainske sanitetssoldaten Yuliia Paievska fra innsiden av Mariupol har hatt en lang vei til offentligheten.
Journalisten 20.05.2022
Eliot Higgins sier de har tapt ressurser som ellers ville undersøkt grusomhetene i Ukraina.
Journalisten 20.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt