AddToAny

- Komiker Sigrid Bonde Tusvik vil selge aksjer etter millionunderskudd første år

- Komiker Sigrid Bonde Tusvik vil selge aksjer etter millionunderskudd første år
- Setter prislapp på 25 millioner kroner etter millionunderskudd for kvinnemagasinet Altså, skriver Gunnar Stavrum.
Denne kommentaren ble først publisert i Gunnar Stavrums kommentarspalte Nett på sak hos Nettavisen.

Den økonomiske fasiten etter ett års drift er et underskudd på 1,5 millioner kroner, eller 375.000 kroner i underskudd per utgivelse.

Men tallene skremmer ikke komiker, aksjonær og ambassadør Sigrid Bonde Tusvik og hovedaksjonær Ida Neema Eliassen-Coker. Nå vil de selge en bit av selskapet for 6,25 millioner kroner i en planlagt aksjeemisjon.

Som det heter i investorpresentasjonen: «Tenk hva vi har klart på bare ett år! Nå vil vi oppfylle enda flere drømmer og utvide ALTSÅ-universet!».

Du kan lese mer her: Investorpresentasjon IEC Publishing AS

I prospektet tilbys aksjer pålydende ti øre for 83,33 kroner - altså en pris på drøyt 833 ganger pålydende (som var det gründerne betalte). Prislappen verdsetter IEC Publishing til 25 millioner kroner før emisjonen, og 31,25 millioner kroner etter at pengene - eventuelt - er hentet inn.

Lykkes salget vil gründerne sitte igjen med store papirverdier:

Hovedaksjonær Ida Eliassen-Coker har aksjer for 18 millioner kroner

Komiker, aksjonær og Altså-ambassadør Sigrid Bonde Tusvik har aksjer for 6,25 millioner kroner.

Planen har bare én hake - abonnentene og øvrige investorer må være villig til å kjøpe aksjene som tilbys for denne prisingen. Om det går, får vi vite når tegningsperioden er over i midten av august.

Aksjeloven sier at det bare er dagens aksjonærer og bestemte navngitte personer som kan kjøpe aksjer i en slik emisjon. Kretsen er ikke så strengt avgrenset i investorpresentasjonen som retter seg mot «abonnenter og andre investorer».

Emisjonsbeløpet er uansett godt under grensen på en million euro der Finanstilsynet sjekker prospektet, så duoen bak Altså kan i prinsippet sette den prisen de ønsker på selskapet. Nøyaktig hvordan man har funnet frem til 25 millioner kroner, fremgår ikke av prospektet.

Hovedaksjonær Ida Eliassen-Coker er ikke redd for at prislappen er for høy:

- Nei, jeg er helt trygg på den prisen og sikker på at våre lesere og de som forstår hva vi vil med Altså er enige. Men jeg er også sikker på at vi kommer til å få kommentarer utenfra fra dem som ikke helt forstår og som nok mener det er høyt, sier Eliassen-Coker til Dagens Næringsliv, og viser til innspill fra folk som «som digger konseptet og som har erfaring med verdsettelse av selskaper».

Regnskapet etter 2019 viser et underskudd på 1,5 millioner kroner, som hovedsakelig er finansiert ved lån. De første pengene som kommer inn i aksjesalget skal da også gå til å betale tilbake gjelden.

Om historien finansielt er trist, så er fremtiden lyserød, hvis vi skal tro prospektet. Hvis man lykkes i å selge aksjer for 6,25 millioner kroner, så skal de gå til å betale ned gjelden og ansette flere enn de to som arbeider i Altså i dag.

Og da skal abonnementsantallet øke kraftig, fortsatt ifølge prospektet: «Med dagens vekst vil vi ha ca. 20.000 abonnenter om 5 år. Med effekten av emisjonen, tror vi det er mulig å nå over 30.000». Abonnementsprisen er 599 kroner i året.

I likestillingens navn er det oppmuntrende å se at logikken og fremstillingen ikke adskiller seg særlig fra de mest optimistiske prospektene til børsgutta under jappetiden på 80-tallet - for den saks skyld; også prospektet som presenterte Nettavisen før oppstarten høsten 1996.

Aksjeprising er kjøp og salg av forventninger, men realismen avgjøres av markedet, markedsplanen og gjennomføringsevnen. Nettavisen var first mover og kunne surfe på internettbølgen - Altså satser på en medietrend uten reklame, innholdsmarkedsføring og retusjerte bilder.

Med utsikt til 25-årsjubileum til neste år og en årrekke med millionoverskudd, har Nettavisen bevist sin økonomiske levedyktighet. Men veien dit var lang, og det gjenstår å se om kvinnemagasinet Altså klarer det.

Fasit er at selskapet har 30.000 kroner i aksjekapital, 1,2 millioner kroner i gjeld, og et foreløpig ikke innlevert regnskap som viser 1,5 millioner kroner i underskudd.

Klarer gründerne å få en aksept på prislappen på 25 millioner kroner, kan komiker Sigrid Bonde Tusvik le hele veien til banken.

Image-text:

Komiker som kan smile:

Nettavisen-publisher Gunnar Stavrum tar i denne kronikken for seg prisingen av kvinnemagasinet til blant andre Sigrid Bonde Tusvik. - Klarer gründerne å få en aksept på prislappen på 25 millioner kroner, kan komiker Sigrid Bonde Tusvik le hele veien til banken, skriver Stavrum.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Både Heydays og deres nye byråsatsing leverer positive tall i 2019.
Kampanje 06.08.2020
Skal ha fremmet en plan som innebærer overtakelsen av virksomheten i alle land.
Kampanje 06.08.2020
Inngår samarbeid med Omaken Sports og Joachim «Noobwork» Haraldsen.
Kampanje 06.08.2020
- Vi spør oss om dette muligens kan være starten på en ny tid, skriver Jens Sjøberg og Christian A. Berg i Very Agency.
Kampanje 06.08.2020
- Løsningen ligger ikke i spaltemeterne med hagleskudd som ukentlig avfyres innenfor egen disiplin, skriver rådgiver Elin Bøe i Capgemini Invent.
Kampanje 05.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt