Da koronapandemien kom til Norge, jobbet han både som kokk på Munken Bistro og som nattevakt på P-hotels.
I mars ble han permittert fra begge jobbene. Mens Robin var permittert, gikk både restauranten og hotellet konkurs.
Da eierne startet en ny Munken Bistro i sommer, fikk Robin jobb der. I høst ble han permittert igjen.
- Siden 27. september har jeg vært 100 prosent permittert, sier han til FriFagbevegelse.
På telefonen fra Bergen høres det ut som 26-åringen klarer å holde humøret oppe, tross alt, men det han forteller, er at koronakrisa har rammet økonomien hardt.
Før mars tjente han til sammen greit på de to jobbene. Nå er situasjonen en ganske annen.
- Jeg lever på rundt 10.000-12.000 kroner i måneden nå, og husleia er på 8900 kroner, sier han og fortsetter:
- Jeg er så heldig at jeg har en samboer som jobber i en annen bransje, så jeg har sånn sett sluppet billig unna. Hadde hun jobbet i en annen restaurant, eller om jeg hadde vært singel, så hadde jeg så vidt hatt råd til tak over hodet.
{s1}
Umulig å etablere seg
Robin forteller at han tok restaurant- og matfag på videregående, men at han ikke har fagbrev.
Regjeringen oppfordrer permitterte til å bruke tiden uten jobb til kompetanseheving, og Nav-sjefen har bedt langtidspermitterte i bransjer som er hardt rammet, om å vurdere nytt yrkesvalg.
Robin har ikke lyst til å skifte bransje. Men fordi han og samboeren er i etableringsfasen, føler han seg tvunget til å vurdere om han skal prøve noe helt annet.
- Det er denne bransjen jeg har siktet meg inn på. Det er dette jeg har utdannet meg til.
Han hadde