Norsk Landbruk
22.05.2020
Da koronarestriksjonene avbrøt langrennssesongen for Emil Iversen, dro han til Skogn for å jobbe på onkelens gård.
- Her er nok arbeidsdagene i snitt 12 timer og noen ganger mye lengre. Jeg har sluttet å skrive timer, for jeg jobber bare for kost og losji, sier Emil og legger til:
Gå til mediet- Den første dagen gikk det faktisk tolv timer mellom måltidene, og det er ikke helt normalt for en skiløper.
Vi snakker med Emil i en pause i dagens arbeidsøkt på gården Hove Søndre. Onkelen, John-Ola Hovdal, driver en stor gård med melkeproduksjon i samdrift, konsesjon på slaktegris og korn.
Mens langrennskollegene til Emil løper eller står på rulleski for å forberede seg til VM-sesongen, sitter Emil på traktoren.
- Det er viktig for meg å få avkobling. Jeg synes det er veldig artig å arbeide på gård. Det kunne ikke ha vært likar. Her får jeg også kvalitetstid sammen med morfar. Det er gull