AddToAny

Klubbleder om Skogen Lunds Tangen-utspill: - Veldig rart

Klubbleder om Skogen Lunds Tangen-utspill: - Veldig rart
Tror lesernes tillit kan ta skade. Aftenposten-redaksjonsklubbleder Kristjan Molstad klør seg i hodet over uttalelsene fra Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted som eier blant annet Aftenposten.
DN fortalte tidligere fredag at Skogen Lund sa rett ut at hun har vært «jævlig irritert» over dekningen av Nicolai Tangen og prosessen der han ble ansatt som ny oljefondsjef.

Spesielt dekningen fra VG, en annen Schibsted-avis, ble bemerket. Skogen Lund sa at hun kjente seg veldig igjen i dekningen og medietrykket mot Tangen:

- Det blir et paradoks for meg, for Schibsted eier VG, som har vært de som har kjørt ham aller hardest. Samtidig skal jeg som konsernsjef ikke påvirke deres redaksjonelle beslutninger. Det har jeg åpenbart ikke gjort, siden de har kjørt den saken som de har, så det er vel et bevis på det, sa Skogen Lund, og la til at det var «helt vanvittig» hva Tangen hadde blitt utsatt for.

Rart med bredside

- Kristin Skogen Lund har rett i at hun er «et fritt menneske med ytringsfrihet», men hun har også rett når hun sier at hun som konsernsjef ikke skal påvirke Schibsted-avisenes redaksjonelle beslutninger. Derfor synes jeg det er veldig rart at hun kommer med en sånn bredside, skriver Molstad til Journalisten.

- Som konsernsjef bør hun holde sine tanker om avisenes redaksjonelle vurderinger for seg selv, også i ettertid, skriver Molstad.

Mener etterspillet viser viktighet

- Jeg registrerer at det har tæret på for flere med et halvår på hjemmekontor, innleder VG-klubbleder Jørgen Braastad i en melding til Journalisten.

Han mener kritikken fra Skogen Lund i seg selv viser medienes totale uavhengighet.

Jørgen Braastad er leder for NJ-klubben i VG. Foto: Roger Aarli-Grøndalen

- Vi setter alltid pris på at leserne engasjerer seg i journalistikken vår. Det gjelder også Kristin Skogen Lund, skriver Braastad, og legger til:

- Tangen-sakens etterspill viser tydelig at dette har offentlighetens interesse, og at det har vært riktig av VG å belyse saken fra alle sider. Det viser også måten Stortinget tok tak i dette på.

- Kan være skadelig

Aftenposten-klubbleder Molstad sier seg også sikker på at Schibsteds redaktører ikke lar seg styre av slike kommentarer.

- Men det er ikke det viktigste her. Det viktigste er lesernes oppfatning av og tillit til vår redaksjonelle integritet. Og i en sånn sammenheng kan Lunds uttalelser være skadelige for oss.

Kristin Skogen Lund svarer, via kommunikasjonsdirektør Atle Lessum:

- Som Molstad er jeg veldig trygg på at våre ansatte og redaktørene i Schibsteds aviser føler at våre mediehus har absolutt uavhengighet. Jeg er sikker på at det jeg sa på Handelshøyskolen - og settingen det skjedde i - ikke rokker ved dette. Det synes jeg også VG-redaktør Gard Steiros uttalelse til DN bekrefter.

Steiro sa til DN at Skogen Lund måtte få mene det hun ville.

- Vi står inne for dekningen vår og kommer til å fortsette vår dekning av den saken uavhengig av det, det er viktig for meg å understreke, sa Steiro.

Image-text:

Aftenposten-klubbleder Kristjan Molstad og Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund.

Foto: Privat / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Var midt i valgsimulasjon med redaksjonen da det gikk helt galt.
Journalisten 20.10.2020
Soner livstidsdom for journalistdrap. Saken oppdateres. Danske Peter Madsen, som soner en livstidsdom for drapet på den svenske journalisten Kim Wall, forsøkte tirsdag å rømme fra fengselet han soner i. Han ble pågrepet etter kort tid.
Journalisten 20.10.2020
Mener journalister vinner på å bruke metode utviklet for politiavhør.
Journalisten 20.10.2020
Debattkommisjonen i USA har innført nye regler. President Donald Trump og presidentkandidat Joe Biden møtes til sin siste TV-sendt debatt klokken 3 natt til fredag norsk tid. Debatten holdes i Nashville i Tennessee.
Journalisten 20.10.2020
Mener ytringene er innenfor avisas ytringsfrihet. En taxieier som saksøkte lokalavisa Raumnes for ærekrenkelser, vant ikke fram hos Eidsivating lagmannsrett.
Journalisten 19.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt