AddToAny

Klimabryå satser mot det grønne skiftet - henter nye krefter fra EAT og Statnett

Klimabyrået Footprint girer opp prosessen mot grønn omstilling og ansetter tre rådgivere og strateger fra bedrifter innen bærekraft.
Klima- og kommunikasjonsbyrået Footprint er i vekst og ansetter rådgivertrioen Simen Sletsjøe, Marte Bakken og Benedicte E. Bjerknes.

Byråleder i Footprint, Øyvind Vederhus, ser en sterk vilje fra næringslivet til å bidra i den grønne omstillingen og sier at de nyansatte er akkurat de Footprint trenger.

- Det grønne skiftet tiltar i styrke, og både offentlige og private aktører viser nå en sterk vilje til omstilling, sier Øyvind Vederhus.

Han mener Bakken, Bjerknes og Sletsjøe har den komeptansen byrået og kundene trenger.

- Med dyp innsikt i hele spekteret fra analyse, klimaplanlegging og bærekraftstrategier til markedsposisjonering og operativ kommunikasjon har de det vi trenger. I tillegg er de beint fram trivelige folk, med sterkt engasjement for både kunder, fag og kolleger, sier Vederhus.

Sletsjøe har ifølge Vederhus kjennskap til matsystemet, etter flere år som sentral i EAT Foundation der han kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør. Han har også rukket å være innom First House og Gambit. I Footprint skal han bistå kunder som Orkla, Nissan og Ruter med strategi og posisjonering.

- Footprint jobber med selskaper som virkelig ønsker å bidra med reell endring, derfor er dette det mest interessante stedet å være akkurat nå. Det er utrolig kult å være med på den grønne omstillingen og jobbe med spennende prosjekter i en avgjørende periode for norsk næringsliv, sier Sletsjøe.

Bjerknes kommer fra ISS ESG og sier hun gleder seg til å jobbe i skjæringspunktet mellom bærekraft, kommunikasjon og politikk.

- Ting skjer i et forrykende tempo; EUs taksonomi og Åpenhetsloven er bare to eksempler på dette. Jeg tror ikke det finnes et mer kompetent, lærerikt og ikke minst hyggelig sted å jobbe i det grønne skiftet enn Footprint, sier Bjerknes.

Hun skal sammen med Bakken jobbe med Footprints analyse- og strategilag. Bakken har de siste årene ledet bærekraftarbeidet i Statnett og har tidligere jobbet som rådgiver i Miljødirektoratet og Miljøstiftelsen Zero.

Image-text:

Nye ansikter:

Byrålederen i Footprint, Øyvind Vederhus, sammen med Marte Bakke (til venstre), Benedicte E. Bjerknes (på skjerm) og Simen Sletsjøe (til høyre).

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Lorns Bjerkan overtar redaktørrollen etter Stig Jakobsen.
Kampanje 26.07.2021
På fredag var det åpningsseremoni og offisiell start på Tokyo-OL. Discovery, som har TV-rettighetene her til lands, har fått en solid start på lekene.
Kampanje 26.07.2021
Et lovforslag om digitale tjenester og digitale markeder fra EU gjør at Medietilsynet har tatt til orde for at regelverket ikke må svekke ytringsfriheten.
Kampanje 26.07.2021
Partner og rådgiver Eva Sannum i Sannum & Bergestuen dro til skogs da Oslo åpnet opp igjen. Møt henne i Sommerpraten.
Kampanje 26.07.2021
- De som skiller seg ut gjør det gjennom produktet eller tjenesten, ikke markedsføringen, skriver kundedirektør Ricardo Cuilenheim i Red Dentsu X.
Kampanje 26.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt