AddToAny

- Klarer ikke hisse meg opp over PR-stuntet til Innovasjon Norge

Møt Martine Lunder Brenne i dagens Sommerprat.
Navn: Martine Lunder Brenne

Alder: 29 år

Stilling: Direktør VO Ung, Egmont Publishing

Årets ferie: - Det blir litt jobb, og det er helt fint. Jeg klør jo litt i fingrene etter å komme i gang med nye utfordringer til høsten, så jeg skal prøve å lande et par ting i alle fall. Så skal jeg også kose meg masse med jentene mine og mannen min på familiehytta på Hvaler, hvor vi besøker mamma og pappa, også skal vi en tur til Hellas. Jeg elsker å bade, men vannet på Hvaler har så langt vært hakket for kaldt selv for meg, så jeg gleder meg veldig til å hoppe uti der. Så har mannen min også overtalt meg til en gåtur over Besseggen, som allerede er gjennomført. Jeg er det stikk motsatte av en fjellgeit, men kan lokkes ganske mange mil og oppoverbakker av gårde med sjokolade i sekken og lovnader om vin når vi kommer fram.

Den perfekte sommermaten: - Pizza er min favorittrett hele året, og på sommeren lager vi det på grillen. Det er nok det aller beste jeg vet.

- Hvilke andre medieaktører imponerer deg mest når det kommer til satsingen på unge mediebrukere?

- Her i Norge er det helt klart P3-gjengen. Blir imponert over det meste de gjør egentlig; måten de bruker innsiktsarbeidet sitt på slik at de treffer blink gang på gang, hvordan alt virker nøye planlagt med tanke på både innhold, form og plattform. Det er i en klasse for seg, synes jeg. Også synes jeg VGs Snapchat-redaksjon gjør mye bra - plattformen i seg selv treffer jo den unge målgruppe bedre enn de fleste andre, og den historiefortellingen de får til der, enten det gjelder seriøs nyhetsformidling som saken om Tinder-svindleren eller lettere nisjesaker, synes jeg funker.

I utlandet er mitt all time-favorittnettsted Refinery29. Et bevis på at man kan ta unge kvinner seriøst med politisk journalistikk og meningsjournalistikk som målgruppa bryr seg om, og samtidig presentere sommerens fineste leppestifter - det kan altså være innafor å være opptatt av begge deler. Dessuten har de hatt en spesielt tydelig stemme mot Trumps presidentskap, som jeg tenker er modig valg. Det er et nettsted etter min smak. Rent forretningsmessig er det også kult hvordan de har satset hardt på å bygge opp sine «in house»-talenter som en influencer-strategi, som åpenbart har gitt dem flere kommersielle ben å stå på.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Åh, dette spørsmålet tror jeg at jeg endrer mening på annenhver dag. I skrivende stund tror jeg at jeg ville tatt med meg tre kule damer: Den første er Meghan Rapinoe, som jeg har blitt helt enormt fascinert av - og jeg bryr jeg virkelig ikke om fotball. Men den X-faktoren der, den er få forunt. Så kunne navnesøster Meghan Markle blitt med, både fordi jeg vil vite alt om hennes plass i en så konservativ setting som hun har havnet i, og fordi jeg vil ha gossip fra innsiden av den britiske kongefamilien. Så kunne kanskje mannen min blitt den siste gjesten da, hvis ikke hadde han nok blitt fryktelig misunnelig på Rapinoe-delen. Så kunne han vært mitt sportsinteresserte alibi også. Ser for meg at vi kunne gått Besseggen alle sammen. Nei da, har alltid drømt om Bora Bora, så vi kunne dratt ditt. Markle spanderer.

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg?

- Énsakspartier er jeg generelt skeptisk til, så de får ikke min stemme.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- Vi spiser fortsatt grillpølser iblant hjemme hos oss, men ja - den dokumentaren har absolutt hatt noe å si for min lyst på svinekjøtt, det tror jeg den har for alle som har sett den. Dog tror jeg ikke egentlig på skam som det beste virkemiddelet for å få folk til å endre seg, så jeg er i utgangspunktet ikke så begeistret for det begrepet.

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Ja, jeg gikk fem på. Jeg brukte nok mer tid på å irritere meg over at «en tidsfri øy» ikke i realiteten var mulig med tanke på åpningstider i butikker og så videre, enn om det faktisk kunne stemme. Typisk meg egentlig. Og ja, de gikk vel litt for langt. Man kunne kanskje bare presentert det som noe Innovasjon Norge hadde kommet på fra starten av? Det hadde ikke vært like eksotisk og ellevilt som at ideen kom på et folkemøte, men en viss effekt kunne det jo hatt likevel. Men selv om det gikk over streken, er det ikke noe sak jeg klarer å hisse meg sånn voldsomt opp av.

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer?

- Jeg forstår i alle fall veldig godt argumentet om at samme regler bør gjelde for alle som sender norsk tv til det norske markedet, og at det på mange måter er urettferdig at for eksempel TV 2 må forholde seg til at de ikke kan sende spillreklame - med to unntak, mens utenlandske aktører kan hoppe bukk over regelverket. Så sånn sett vil det kanskje bli likere konkurransevilkår med en innstramming, eller annerledes håndheving om du vil, av reglene. Og det høres jo mer rettferdig ut enn dagens situasjon.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Jeg elsker å lese året rundt egentlig, men «Noe tapt og noe vunnet» av Tara Westover slukte jeg på starten av sommeren og det blir nok årets beste for min del. En fantastisk sann historie om å vokse opp i et strengt religiøst hjem uten tilgang på undervisning blant annet, og den reisen forfatteren gjør når hun etter hvert kommer seg på skole som 17-åring og videre oppover i utdanningssystemet. Jeg klarte ikke legge den fra meg! Nå har jeg akkurat begynt på «The hate You Give», som handler om rasisme og klasseskille i USA, som også er en skikkelig pageturner. Til slutt skal jeg fullføre «Heksene» av Roald Dahl med datteren min på snart seks. Fant ut et stykke ut i andre kapittel at vi strengt tatt burde ventet et par år med den, men nå er det gjort, så da får vi vel komme oss gjennom uten å skremme vettet av henne.

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Det minst bærekraftige er vel at jeg og familien flyr til Hellas. Det mest bærekraftige er kanskje når jeg rydder i klesskapene til jentene mine og den ene får arve masse fra storesøster, noe går til venninnen min som snart får baby, og resten til Fretex.

Image-text:

Jobber i ferien:

- Jeg klør jo litt i fingrene etter å komme i gang med nye utfordringer til høsten, Martine Lunder Brenne, direktør VO Ung, Egmont Publishing.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Vil etablere designbyrået i flere norske byer.
Kampanje 19.11.2019
VG har gått gjennom et stort antall artikler om anklagene mot Trond Giske (Ap) og har rettet innholdet i tre av dem, opplyser redaktør Gard Steiro.
Kampanje 19.11.2019
Vipps forsvarer førsteplassen på listen.
Kampanje 19.11.2019
Flexify skal kåre Norges hyggeligste frilanser. - Hvis det er en frilanser som er hyggeligst for kunden, altså ikke diskuterer honorar og godtar dårlige premisser, er ikke dette noe å feire, sier frilansjournalist Kyrre Lien.
Kampanje 19.11.2019
Kundetilfredsheten har ikke vært dårligere de siste ni årene.
Kampanje 19.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt