AddToAny

Kjøpe leilighet? 9 ting du bør sjekke på visning

Kjøpe leilighet? 9 ting du bør sjekke på visning
Boligkjøp Å kjøpe leilighet er noe annet enn å kjøpe hus. Her får du en liste du bør bruke når du skal se etter bolig i et sameie eller borettslag.
Dag Erik Kongslie

Vi går inn i en travel visningssesong. Det er alltid lurt å ha en liste over ting du bør sjekke eller forhøre deg om når du går på visning. Det er ikke alt som er like relevant for hus og leilighet. Her har vi samlet de viktigste tingene du må sjekke når du går på visning for å kjøpe deg leilighet i et borettslag eller sameie.

Dette må du sjekke før selve visning:

Da kan du stille godt rustet og kan stille relevante og gode spørsmål til megler på visning:

1) Før du drar på visning kan du sette deg inn i salgsoppgaven og se på økonomien i sameiet eller borettslaget. Da er du forberedt og kan stille spørsmål på visning. Det er viktig å få klarhet i om det er god økonomi i sameiet. Dessuten bør du sjekke vedlikeholdsplanen.

- Vedlikeholdsplanen gjør det ryddig for alle parter med tanke på innsyn på hvilke utgifter man kan se for seg. Dette gjelder både for eksisterende beboere, eiendomsmeglere som skal selge boligene og ikke minst de som er potensielle kjøpere. Åpenhet er viktig, og det er slett ikke sikkert at objektet er mindre attraktivt selv om det foreligger planer for o

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Bolig Hvordan og hvor ofte du vasker klærne har faktisk mye å si både for miljøet, lommeboka og klærnes holdbarhet. Gjør du noen av de typiske feilene?
Hus & Bolig 13.09.2019
Oppvarming I mange norske hus og hytter finner du åpne peiser. Dette er en løsning som gir deg veldig lite annet enn dårlig inneklima. En peisinnsats kan redde den flotte peisen som har stått der i årevis.
Hus & Bolig 12.09.2019
Sikkerhet Selv om du er klimaskeptiker, er det ikke å komme utenom at været er blitt våtere og villere. Flom, skred og overvann er noen av konsekvensene. Hva kan du selv gjøre for å beskytte boligen din?
Hus & Bolig 11.09.2019
Bad De fleste av oss vil bo hjemme så lenge vi kan, også når alderen begynner å gjøre ting litt vanskeligere. Mange kjenner ikke til de smarte løsningene som finnes, for eksempel til badet.
Hus & Bolig 10.09.2019
Finanstilsynet ønsker å stramme inn boliglånsforsikriften slik at færre kan få lån. - Feil medisin, mener generalsekretær Morten A. Meyer i Huseierne.
Hus & Bolig 10.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt