AddToAny

Kjøpe leilighet? 9 ting du bør sjekke på visning

Kjøpe leilighet? 9 ting du bør sjekke på visning
Boligkjøp Å kjøpe leilighet er noe annet enn å kjøpe hus. Her får du en liste du bør bruke når du skal se etter bolig i et sameie eller borettslag.
Dag Erik Kongslie

Vi går inn i en travel visningssesong. Det er alltid lurt å ha en liste over ting du bør sjekke eller forhøre deg om når du går på visning. Det er ikke alt som er like relevant for hus og leilighet. Her har vi samlet de viktigste tingene du må sjekke når du går på visning for å kjøpe deg leilighet i et borettslag eller sameie.

Dette må du sjekke før selve visning:

Da kan du stille godt rustet og kan stille relevante og gode spørsmål til megler på visning:

1) Før du drar på visning kan du sette deg inn i salgsoppgaven og se på økonomien i sameiet eller borettslaget. Da er du forberedt og kan stille spørsmål på visning. Det er viktig å få klarhet i om det er god økonomi i sameiet. Dessuten bør du sjekke vedlikeholdsplanen.

- Vedlikeholdsplanen gjør det ryddig for alle parter med tanke på innsyn på hvilke utgifter man kan se for seg. Dette gjelder både for eksisterende beboere, eiendomsmeglere som skal selge boligene og ikke minst de som er potensielle kjøpere. Åpenhet er viktig, og det er slett ikke sikkert at objektet er mindre attraktivt selv om det foreligger planer for o

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Bolig Vaskerommet er et typisk problemområde hvor det liksom aldri blir helt orden. Flyter det av skittentøy, rent tøy som skal strykes, støvler som skal spyles, treningsklær og vaskesaker hos deg, også? Her får du tipsene som kan gi orden.
Hus & Bolig 24.06.2019
Hage Et sted å være helt for seg selv, helt alene, er det mange som ønsker seg.
Hus & Bolig 21.06.2019
Juss Mange lurer på om det er regler for hva de må finne seg i av skrik og skrål fra naboens trampoline gjennom sommerhalvåret.
Hus & Bolig 20.06.2019
Norges Bank økte renten i dag med 0,25 prosentpoeng. Det er tredje renteøkning siden september i fjor, og renteutgiftene på et vanlig boliglån har nå økt med nesten tusen kroner i måneden på ni måneder.
Hus & Bolig 20.06.2019
Her er de beste bankene på boliglån i juni 2019 - før Norges Bank eventuelt hever renten.
Hus & Bolig 19.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt