- Disse kundene var på gjennomreise her tidligere og fant ut at de ville tilbake for å handle, så det er veldig moro, forteller Tim.
Smilende kunder forsvinner ut av butikken, mange med en stor geitost fra Prestholt, og inn kommer ostegeneralen sjøl, Pål Knutson Medhus. Pål er prosjektleder og en av initiativtakerne til det som har blitt Ostebygda, et samarbeidsprosjekt som involverer åtte gårder i Hol kommune. Nå er forretningssamarbeidet en av finalistene til «Årets lokalmatgründer 2019» som deles ut av næringsorganisasjonen for bygdeturisme og gårdsmat, HANEN, og dagligvarekjeden MENY.
Ostebygda ble født
- Det var her inne over mange kopper kaffe med Tim at det hele begynte for tre år siden, forteller Pål, og peker inn i gårdsbutikken. Han er selv odelsgutt fra Hol, har bakgrunn som kokk og har blant annet vært turistsjef i bygda.
Ostebygda
Et fellesskap for osteprodusenter
Holder til i Hol kommune i Hallingdal
Fellesskapet består av åtte produsenter:
Rueslåtten Ysteri
Jakobsplass
Fagerd