AddToAny

Kina sender millioner av vaksinedoser til lavinntektsland

Kina sender millioner av vaksinedoser til lavinntektsland
Kina har lovet en halv milliard doser av landets egne koronavaksiner til land som sliter med å skaffe seg vaksiner. Spørsmålet er om de vil ha noe tilbake.
- Dagen i dag er en dag med glede, lettelse og håp, uttalte Chiles president Sebastián Piñera da flyet med kinesiske vaksiner landet på flyplassen i Santiago i slutten av januar. Chile er et av mange land som er avhengig av hjelp utenfra for å håndtere covid-19-pandemien.

I Kina produseres det mange koronavaksiner. Fire av landets vaksineprodusenter vil være i stand til å levere minst 2,6 milliarder doser i 2021. Derfor vil en stor del av verdens befolkning være vaksinert med kinesiske vaksiner - og ikke med vestlige vaksiner.

Mangelen på tilgjengelige data fører til frykt for at de kinesiske vaksinene ikke skal være så effektive eller sikre som andre og bedre dokumenterte vaksiner.

Ønsker Kina noe til gjengjeld?

Mange er også urolige for om Kina vil ha noe til gjengjeld for vaksinene. Likevel settes nå sprøyter med de kinesiske vaksinene i over 25 land. Elleve andre land har også mottatt vaksinene, skriver nyhetsbyrået AP, som har innhentet data om vaksineleveransene.

Kina har selv opplyst at de gir «vaksinehjelp» til 53 land og eksporterer vaksiner til 27 land. Men Kina

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

MENINGER: Det er gledelig at regjeringen har lansert en strategi om klimatilpasning i land i Sør. Men vi har nok strategier som lanseres uten penger.
Bistandsaktuelt 15.04.2021
KOMMENTAR: Utenriksdepartementet slapp billig unna da Institutt for fredsforskning PRIO innbød til debatt om Norges første hundre dager i FNs sikkerhetsråd.
Bistandsaktuelt 15.04.2021
De to norske selskapene har lokaler i kontor- og forretningsbygget Sule Square i Yangon. Telenor visste hvem tomte-eieren er da avtalen ble inngått, men har valgt å ignorere rådene i en rapport til FNs menneskerettsråd.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Therese Vangstad er ansatt som kampanjekoordinator i FORUT.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Marius Henriksen starter i avdelingen International Development Advisory Services (IDAS) i KPMG.
Bistandsaktuelt 14.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt