AddToAny

KHiO-rektor går av

KHiO-rektor går av
Måns Wrange slutter som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo.
- Jeg innser nå at jeg har blitt så forbundet med kritikken at det kan oppfattes som om jeg som rektor har tatt stilling for en gruppe studenter og mot en annen, skrev rektor Måns Wrange i en epost til studenter og ansatte ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO) i kveld. Da hadde han få timer tidligere meddelt til styret at han går av.

29. oktober blir det ekstraordinært styremøte for å vedta veien videre. Wrange har tre måneders oppsigelsestid.

I e-posten, som også ligger på skolens nettside, forteller han at han også har en kritisk familiesituasjon som krever at han er tilstede i Stockholm mer enn det som har vært mulig med arbeidsbyrde og reiserestriksjoner under koronapandemien.

- Dette er en avgjørelse som har vokst fram siden slutten av vårsemesteret. Men siden KHiO siden i sommer har vært midt i en mediedebatt har jeg forskjøvet min egen avgang flere ganger. Nå har familiesituasjonen min kommet til et punkt der jeg ikke kan vente lenger, skriver Wrange.

Men familiesituasjonen er ikke den eneste årsaken, for Wrange mener at de siste ukene har forslagene han hadde til langsiktig mangfolds- og antidiskriminineringsarbeid da han ble ansatt, blitt kritisert som «identitetspolitikk» og «en politisering og ideologisering av KHiOs utdannelse».

Wrange skriver at han har forsøkt å nyansere diskusjonen og samtidig være prinsipielt tydelig om sin holdning, men at han har blitt tatt til inntekt for én av sidene i debatten. Derfor mener Wrande at det kommer til å bli vanskelig å fortsette arbeidet på KHiO uten at det tolkes gjennom en politisk linse.

- Jeg tror derfor at det er bedre for KHiO om en person som annses som mer nøytral i denne debatten, tar over som rektor.

Image-text:

KHiO har en ordning der rektoren velges. Wrange har vært rektor ved KHiO siden sommeren 2019.

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Mange sliter med å konsentrere seg, føler seg ensomme og har problemer med å ta avgjørelser når de jobber hjemmefra, ifølge engelsk undersøkelse.
Forskerforum 25.11.2020
Nå er det klart hvor mye forlagsgiganten Springer Nature vil kreve for at forskere skal publisere med åpen tilgang.
Forskerforum 25.11.2020
Notatbøkene til Charles Darwin har vært sporløst forsvunnet i over 20 år. Nå har Universitetet i Cambridge varslet politiet.
Forskerforum 24.11.2020
Av de 700 studentene som avla eksamen i et programmeringsemne i vår, er 60 mistenkt for å ha jukset, skriver Universitetsavisa.
Forskerforum 24.11.2020
Ni av ti nordmenn sier de har meget eller ganske stor tillit til forskning, ifølge Forskningsrådets måling.
Forskerforum 23.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt