AddToAny

Kenya: Homoaktivister kikker forsiktig ut av skapet

Etter tiår med vold og diskriminering krever afrikanske aktivister slutt på diskriminering av seksuelle minoriteter. I Botswana har deres kamp ført til en avkriminalisering av homofili, mens kampen fortsetter i Kenya.
Det krever mot å stå fram i lyset.

Winnie Akinyi har klippet håret sitt i en populær herrefrisyre, og den løse t-skjorta gjemmer hennes kvinnelige former. Det er en lun lørdag i Nairobi, men hun sitter bak vinduenes metallgitre, for hun er redd for å gå ut.

- En buss kjørte nettopp nesten inn i meg. 'Du stjeler min plass!', ropte mennene ved bussen. Jeg skyndte meg å komme meg vekk. Hvis jeg ble der, kunne de ha slått meg eller tatt av meg tøyet, sier hun.

Føler seg som mann

30-årige Winnie føler seg mer som en mann enn en kvinne. Hun har alltid visst, at hun var tiltrukket av kvinner, men i Kenya er hennes seksualitet tabu, og vold mot seksuelle minoriteter er utbredt, ifølge menneskerettighetsorganisasjoner.

- Jeg har alltid kledt meg som en gutt, men jeg har undertrykt mine følelser for kvinner. Jeg kom ut av skapet overfor mine barndomsvenner, men nå unngår de meg, sier hun.

Winnie er en av flere kenyanske LHBTI-personer, som kjemper en kamp i offentlighet for å bli akseptert i sitt hjemland. Siden 2016 har aktivister og organisasjoner lagt press på kenyansk høyesterett for å fjerne Kenyas forbud mot homofil seksuell aktivitet.

Men den 24. mai avviste høyesterett der

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Skal alle, også i fattige land, få lik mulighet til utdanning, må den finansieres mer rettferdig. Det mener leder i Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond, Sunniva Folgen Høiskar.
Bistandsaktuelt 18.07.2019
Ebola-utbruddet som har krevd over 1600 menneskeliv i Kongo, er nå en internasjonal folkehelsekrise, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).
Bistandsaktuelt 18.07.2019
Fattigdom er veldig ulikt fordelt - innad i land, og til og med innad i familier. Det viser en ny FN-rapport om global fattigdom. I Pakistan fant forskerne at noen barn sulter og andre ikke gjør det - i én og samme familie.
Bistandsaktuelt 17.07.2019
I Nepal har kvinnediskriminerende regler om statsborgerskap store konsekvenser. Uten papirer på statsborgerskap er det ikke mulig å åpne bankkonto, ta en eksamen eller å skaffe seg et sim-kort til en mobil.
Bistandsaktuelt 16.07.2019
Det norskstøttede Amazonasfondet i Brasil ser ut til å ha havnet i en kontinuerlig politisk og juridisk storm. Nå skal forvaltningen av midler granskes av rettsvesenet.
Bistandsaktuelt 15.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt