AddToAny

Kashif (45) er tillitsvalgt for Posten-ansatte fra alle kanter av verden: - Det varmer hjertet når folk kommer og takker deg

Skal man fange opp det som rører seg, må man være ute på gulvet, mener fulltids tillitsvalgte Kashif Mir. Han kunne søkt seg oppover, men vil være der det skjer.
En kollega med øreklokker løfter hånden og vinker fra andre enden av lokalet.

- Det er en fyr jeg hjalp en gang, forklarer Kashif Mir.

Mannen er langt fra den eneste som hilser eller roper til den tillitsvalgte i grønn vest, der vi trasker sammen med ham gjennom de enorme, kjølige hallene i en av landets største postterminaler. Uten forvarsel suser en blå truck forbi. Like etter kommer en oransje i motsatt retning. Her gjelder det å holde seg på riktig side av markeringene på gulvet!

Midt i fredagens vaktskifte på Alnabruterminalen er det imidlertid langt fra så travelt som det pleier å være. Kashif Mir kan ta seg god tid til å prate med de få medlemmene som er på plass under vaktskiftet for å passe på at pakker kommer dit de skal. Han sier at det er her han trives best: ute i driften.

- Da kan jeg høre hvordan folk har det, om de har noe å dele, om det er noe som rører seg. Vi snakker om alt mulig, ikke bare konkrete problemer. Ofte noterer jeg navnet og tar kontakt igjen senere, hvis det er noe ureglementert.

Familien har røtter i området

Kashif Mir kom inn i Posten som sjåfør på varebil allerede i begynnelsen av 20-årene. Han startet med andre ord på gøllvet, som han sier det, med sin typiske østkantuttale; doble konsonanter og trykk på første stavelse, akkurat som når han snakker om konnteinere.

Røttene i området går langt tilbake i tid: Det var her på Alnabru at faren slo seg ned da han kom fra Pakistan på begynnelsen av 70-tallet. Han bodde i en brakke mens han jobbet med å blande farger til avistrykk.

Omtrent da Mir kom til verden, som eldst i en brødreflokk på tre, kjøpte foreldrene leilighet på Furuset, kort vei unna.

Senere flyttet de til en enebolig i bydelen som hadde fryktelig

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Vi har et stort ansvar i å skape en bærekraftig helsetjeneste hvor man også skal kunne jobbe i framtida, skriver grasrotskribent Oscar Aaslund Hovin på helsefagarbeiderdagen.
Fagbladet 26.11.2021
Arbeiderpartiets nære allierte i LO-ledelsen ble ikke informert da Støre-regjeringen videreførte høyre-regjeringens forslag om å ta feriepengene fra de arbeidsløse.
Fagbladet 26.11.2021
En tidligere major leder et team av jurister og økonomer som kan kreve tilbake millioner eller stenge barnehager: - Vi vil ha tips fra foreldre, sier avdelingsdirektør Håkon Holmen.
Fagbladet 26.11.2021
- De bommer når de insisterer at miljøbevegelsen ikke har en plass i klimasamarbeidet, skriver innleggsforfatterne.
Fagbladet 25.11.2021
Cathrine Ertsås i Fagforbundet Post og finans håper statsministeren vil innfri løftet i Arbeiderpartiets hundredagersplan, og ta grep for å rydde opp i transportbransjen.
Fagbladet 25.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt