AddToAny

Kari Helene vil drømme større - for jenter i fattige land

Likestilling mellom kjønnene - i vår levetid. Det mener generalsekretær i Plan, Kari Helene Partapuoli er et rimelig mål for internasjonalt arbeid med jenters rettigheter.
- Denne høsten skal vi bruke på å drømme større, for jentene vi jobber for.

Partapuoli driver den norske grenen av det hun kaller verdens største jenterettighetsorganisasjon.

- Plan International Norge er en rettighetsorganisasjon for alle barn, men der barn har det ille - har jenter det ofte verst. Derfor har vi et stadig tydeligere fokus på jenter i vårt arbeid, sier hun.

«Fra systue til styrerom»

Det vil ta mellom 60 og 170 år, avhengig av hvor man bor i verden, å oppnå full likestilling mellom kjønnene med dagens utvikling, forteller Plan-sjefen og viser til rapporten Global Gender Gap Report 2018.

- Det betyr i praksis at nærmest ingen som er i live i dag vil oppleve likestilte samfunn. Dette er uakseptabelt lang tid.

Hun viser til at Plan har et omfattende bistandsarbeid i mange av de landene der det står dårligst til.

På tross av mange års kvinnefokus i deler av bistanden er det lite framskritt å spore i kvinners og jenters politiske innflytelse. Dette er noe Plan vil fokusere på når de om noen uker arrangerer debatten «Fra systue til styrerom» under Arendalsuka.

- Dette er litt selvkritikk til egen bransje og vårt eget arbeid. Er vi i bistandsbransjen gode nok til �

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Skal alle, også i fattige land, få lik mulighet til utdanning, må den finansieres mer rettferdig. Det mener leder i Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond, Sunniva Folgen Høiskar.
Bistandsaktuelt 18.07.2019
Ebola-utbruddet som har krevd over 1600 menneskeliv i Kongo, er nå en internasjonal folkehelsekrise, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).
Bistandsaktuelt 18.07.2019
Fattigdom er veldig ulikt fordelt - innad i land, og til og med innad i familier. Det viser en ny FN-rapport om global fattigdom. I Pakistan fant forskerne at noen barn sulter og andre ikke gjør det - i én og samme familie.
Bistandsaktuelt 17.07.2019
I Nepal har kvinnediskriminerende regler om statsborgerskap store konsekvenser. Uten papirer på statsborgerskap er det ikke mulig å åpne bankkonto, ta en eksamen eller å skaffe seg et sim-kort til en mobil.
Bistandsaktuelt 16.07.2019
Det norskstøttede Amazonasfondet i Brasil ser ut til å ha havnet i en kontinuerlig politisk og juridisk storm. Nå skal forvaltningen av midler granskes av rettsvesenet.
Bistandsaktuelt 15.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt