AddToAny

Kan man synge seg friskere?

Kan man synge seg friskere?
Korsang er kanskje ikke det første man forbinder med psykisk helsearbeid. Forskere ved Nord universitet, NTNU og Høgskolen i Sørøst-Norge har studert om det å synge sammen kan hjelpe mennesker i en bedringsprosess.
FORSKERE: Kan mennesker som kjenner at de sliter psykisk, få et psykologisk løft av tilrettelagt korsang? Prosjektet «Syng deg friskere» er nå forsket på. Ottar Bjerkeset, Anne Maria Dyrstad og Arve Almvik ved Nord universitet i Levanger er tre av forskerne bak fokusgruppestudien. Felleskapet og trygge rammer er stikkordene for et positivt resultat. Kan man synge seg friskere?

15. des. 2017. Sist oppdatert: 15. des. 2017.

Arve Almvik, førstelektor ved Nord universitet, har sammen med tre andre fagfolk forsket på om korsang kan virke positivt på den psykiske helsa.

19 personer som hadde ulike psykiske plager, sang seg gjennom et kurs på 10 øvinger. Underveis og etter kurset ble de intervjuet om hvordan de opplevde å være med. Nå er resultatene fra korsangprosjektet publisert i Scandinavian Psychologist.

Ideen til prosjektet kom litt tilfeldig, sier Arve Almvik, men det hadde sammenheng med at han selv hadde opplevd at det å delta i et kor hjalp i en vanskelig tid. Han jobber med psykisk helse-feltet og har sett at det er begrenset hva som tilbys ved siden av medisinering og samtaler.

- Folk blir bedre på ulike måter, og jeg tenker det er behov for mer mangfold i helsetjenestene. Det finnes en del aktivitetstilbud, men lite musikk og sang.

[ Artikkelen fortsetter under annonsen.] Prosjektet fikk navnet «Syng deg friskere». Ønsket var at deltakerne skulle oppleve det som er bra for alle og enhver: å få rom til å utfordre seg selv, øke selvtilliten og kjenne på sanggleden.

- Folk so

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Å slutte å røyke ser faktisk ut til å redusere symptomnivået hos mennesker som har et forhøyet nivå av depresjon, men som ennå ikke har utviklet en klinisk depresjon, skriver Arne Holte.
Psykologisk.no 30.10.2020
Jeg er kommet over en klassiker innenfor vinlitteraturen. Den utløste følgende edruelige betraktninger, skriver Finn Skårderud.
Psykologisk.no 30.10.2020
Myten om det kreative geniet, er at han er ensom og psykisk syk - og nettopp en han. Men, sier forfatter Hilde Østby, vi er alle født med en kreativ hjerne. Hun har skrevet en bok om kreativitet, og er ukas gjest i podkasten Pia og psyken.
Psykologisk.no 30.10.2020
Hvordan ville du leve livet ditt, hvis du kunne velge helt fritt - og gjøre som Henry David Thoreau? Eirik Hørthe reiser spørsmålet.
Psykologisk.no 29.10.2020
Barna var henvist til psykisk helsevern for ulike problemer; alle opplevde vansker i familien. Etter tidsavgrenset intersubjektiv barneterapi viste de bedre mestringsstrategier, og familieforholdene bedret seg.
Psykologisk.no 28.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt