AddToAny

Kamp om arbeidstøy i Karmøy: - Vi føler oss tilsidesatt

Kamp om arbeidstøy i Karmøy: - Vi føler oss tilsidesatt
Får sykepleierne i Karmøy kommune endelig arbeidstøy av arbeidsgiver? Etter ti års kamp håper de på positivt svar fra politikerne når de får saken 21. september.
Janett Gustavsen er hovedtillitsvalgt i Karmøy kommune. I snart ti år har de ansatte i hjemmetjenesten kjempet for å få arbeidsgiver til å holde dem med uniformer - frem til nå har de måttet bruke privat tøy på jobben. For dette får de 2500 kroner i kompensasjon - dersom de jobber 100 prosent stilling.

Sykepleien skrev i juni om saken som snart skal opp i kommunestyret.

Les her:Karmøy: Ansatte i hjemmetjenesten vil ha slutt på privat tøy på jobben

Vil ha arbeidstøy fra arbeidsgiver

De tillitsvalgte hadde håpet at kommunen skulle hastebehandle saken om arbeidstøy før sommeren. Ikke minst på grunn av smitterisikoen i forbindelse med koronapandemien. Det rakk de ikke.

- I midten av juli - altså midt i sommerferien - ble vi tillitsvalgte innkalt til møte med administrasjonen. Vi fikk da mulighet til å komme med skriftlig innspill til hvilket arbeidstøy det var snakk om at vi ønsket. Vi fikk derimot ikke tilsendt saksutredningen administrasjonen hadde gjort. Vi hadde derfor ikke mulighet til å komme med innspill før utredningen ble sendt til politisk behandling sier Gustavsen.

Alle tillitsvalgte står sammen i denne saken.

- Vi ønsker at kommunen skal holde alle ansatte innen helse- og omsorgstjenesten med arbeidstøy. Ikke bare de som jobber i hjemmetjenesten, sier Gustavsen

De tillitsvalgte ønsket å komme med tilbakemelding på hvordan prosessen vedrørende arbeidstøy i helse og omsorg har vært for arbeidstakerorganisasjonene før politikerne skal fatte vedtak i saken 21. september.

Tillitsvalgte

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Det er en irriterende kamp vi må ta hvert år. Vi vet vi er underbetalt, og vi vet vi trenger vanvittig mange folk i årene fremover, sier NSFs leder foran meklingen i lønnsoppgjørene.
Sykepleien 18.05.2021
Det norske legemiddelselskapet Bergenbio viser i en studie at en norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom.
Sykepleien 18.05.2021
EUs legemiddelbyrå sier Pfizer-vaksinen kan lagres i kjøleskapstemperatur i opp mot en måned. Det kan føre til at færre doser må kastes, sier Espen Rostrup Nakstad.
Sykepleien 18.05.2021
Får du urene hender nok en gang, da må du ikke glemme doktor Radtkes sang.
Sykepleien 16.05.2021
- Helt siden jeg var sykepleierstudent har det å jobbe i hjemmesykepleien blitt assosiert med noe kjedelig og lite faglig utfordrende. Min erfaring er en helt annen, skriver sykepleieren.
Sykepleien 15.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt